Gâfâiala autorităților


Un dement de 68 de ani din Onești a ucis cu cuțitul 2 electricieni veniți în apartamentul pe care criminalul îl pierduse în instanță pentru a verifica rețeaua electrică. Criminalul a amenințat de la balcon că îi omoară dar polițiștii veniți acolo ca la circ râdeau și glumeau, că nu are ăla cum să omoare doi oameni. Ce să vezi, i-a omorât.
Au urmat scuzele autorităților, de la experți din Poliție, trimiși din București să spele căcatul din Onești, cum că lunetiștii nu puteau să tragă că erau prea aproape, la 25 de metri, că nu aveau vizibilitate bună, pentru că balconul avea geamuri murdare și mai era și un copac cu crengi - e inceput de martie si crengile sunt raspirate. Adica, nu s-a tras pentru ca ar fi nimerit un alt om, de la 25 de metri, da? Cu PSL, adica Pusca Semiautomata cu Luneta, cu care eu trageam in armata de la 100 de metri.
A aparut si ministrul de interne, Lucian Bode, gâfâind la televizor, că s-au luat măsuri, că i-a demis pe șefii Poliției Bacău și Onești. Adică ăia oricum ies la pensie la 50 de ani, da?
Dacă așa ceva s-ar fi întâmplat în SUA, mureau 2 oameni nevinovați, iar poliția nu facea nimic sa ii salveze, pai cate milioane de dolari plateau despagubiri? 30? 50?