Treceți la conținutul principal

A murit Gerry Mardsen, autorul You”ll Never Walk Alone

Una dintre legendele muzicii britanice și un adevărat simbol al orașului Liverpool și al echipei campioane a Angliei, Liverpool FC, Gerry Mardsen, a încetat din viață la vârsta de 78 de ani, după o scurtă suferință.

Născut în Liverpool, Gerry a devenit la începutul anilor 60 unul dintre cei mai cunoscuți soliști din Marea Britanie. Împreună cu trupa sa, Gerry and the Pacemakers, Gerry a devenit celebru datorită melodiei You'll Never Walk Alone, devenită rapid imnul echipei de fotbal Liverpool FC, cea mai bună echipă de fotbal din insulă. 

De altfel, Gerry and the Peacemaker a devenit a doua trupă care a semnat cu celebrul impresar Brian Epstein, iar Gerry a fost mereu unul dintre artiștii săi favoriți. 

Primul single al grupului a fost "How Do You Do It," melodie care fusese inițial propusă unei alte formații din Liverpool, celor de la TheBeatles. Acest single a devenit primul Număr 1 al lui Gerry și a fost înregistrat pe vinil la celebrul studio Abbey Road din Londra.

Mari hituri ale anilor 60

Gerry Marsden își amintea că pentru înregistrare a avut nevoie de patru sau cinci duble. Al doilea număr 1 în Marea Britanie a trupei din Liverpool a fost "I Like It", urmat de celebrul "You'll Never Walk Alone". Alte discuri single ale trupei au fost "It's Gonna Be Alright", "I'm the One", "Don't Let the Sun Catch You Crying" și "Ferry Cross the Mersey".

Gerry a părăsit trupa The Pacemakers și a urmat o carieră în televiziune. El a revenit pe primul loc în topurile britanie chiar pe primul loc de două ori, în anii 80, cu re-editări ale unor hituri mai vechi. 

Pe 18 Aprilie 1989, la trei zile de la tragedia de pe stadionul Hillsborough în care 96 de fani ai lui Liverpool și-au pierdut viața, Gerry a format împreună cu Paul McCartney, the Christians, Holly Johnson, Stock, Aitken & Waterman și au lansat o nouă versiune a hitului "Ferry Cross the Mersey".

În Septembrie 2003, Marsden a suferit un triplu bypass cardic. A urmat a doua operație în 2016. El a încetat din viață azi, 3 ianuarie, la un spital din Liverpool.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/