Treceți la conținutul principal

Misterele Carpatilor...

Misterioasele tuneluri dacice de sub Muntii Carpati

Munții Carpați sunt cei care ascund cea mai mare parte a istoriei dacilor. Această istorie nu doar că nu este cunoscută pe deplin în zilele noastre, dar este presărată cu cele mai mari secrete pe care doar un popor mistic putea să le aibă. Astfel, unul dintre cele mai de preț comori dacice sunt tunelurile secrete care pur și simplu străbat acest lanț muntos de la un capăt la celălalt.
Legendele dacice susțin că aceste drumuri subterane au jucat un rol important în dezvoltarea economică a Daciei. În vremuri de război, ele erau folosite pentru a adăposti femeile și copiii alături de cele mai de preț comori. De asemenea, atunci când situația o cerea, dacii foloseau tunelurile pentru a traversa munții cât mai rapid.
Așa s-a întâmplat și în anul 105, când împăratul roman a vrut să pecetluiască situația Daciei pentru totdeauna. Trupele romane au cucerit mai multe cetăți, pentru ca în cele din urmă să se apropie considerabil de Sarmizegetusa. Interesant este faptul că împăratul roman, după ce cucerea o cetate dacică, o reconstruia și lăsa mai mulți soldați s-o aibă în pază. Această decizie a fost luată pentru ca astfel să-i asigure spatele armatei sale, pentru că dacii erau recunoscuți pentru faptul că apăreau acolo unde te așteptai mai puțin.
Odată ajunși în fața marii bătălii, romanii și dacii lui Decebal s-au luptat cu îndârjire pentru ore bune. Era spre sfârșitul toamnei, zăpada domina Munții Carpați, ceea ce făcea ca luptă să fie extrem de grea. După mai multe ore de război, balanța tindea să se încline romanilor. Decebal simțind că bătălia urmează a fi pierdută, le-a ordonat ostașilor săi retragerea. În doar câteva minute, toți dacii dispăruseră ca prin minune. Romanii i-au căutat ore bune, dar parcă intraseră în pământ și nu mai vroiau să iasă.
Decebal a încercat astfel să-și reorganizeze armata, dar și să schimbe frontul operațiilor la Sud de Dunăre, pe teritoriul roman. În doar două zile întreaga armată a străbătut o distanță greu de imaginat în condițiile în care zăpada era din abundență, iar frigul aproape insuportabil. Dacii nu s-au teleportat, doar că au folosit unul dintre drumurile subterane, care străbăteau munții de la un capăt la celălalt.
Conducătorii romani au realizat că nu este posibil ca o întreagă armată să parcurgă o distanță atât de mare în mai puțin de două zile și prin diverse metode au aflat de tunelurile subterane pe care le foloseau dacii. Astfel, au organizat mai mult ambuscade și au reușit să înjumătățească armata dacică. Într-un final, marea bătălie de la Adamclisi a avut un singur învingător, iar dacii au fost pur și simplu reduși la tăcere.
Traian a ordonat astuparea drumurilor subterane pe care le descoperise, dar niciodată nu a știut că există atât de multe precum se bănuiește în prezent.
tunelurile dacice
De-a lungul timpului, au fost efectuate diverse măsurători în speranța descoperirii acestor tuneluri impresionante. S-au descoperit două treceri subterane care fac legătura între zonaBucegilor până în apropiere de Peştera Urșilor și Carpații Occidentali. Mai mult, se presupune că aceste tuneluri au fost construite prin puterea magică a zeului suprem Zamolxe și că privite de sus formează un cap de lup imens, care are gura deschisă ca și cum s-ar arunca asupra prăzii sale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/