Printesa Irina si cocosii...

SUA: Principesa Irina, fiică a regelui Mihai, şi soţul său, arestaţi pentru organizarea de lupte de cocoşi (presă)

Vineri, 16 August 2013 02:03
Principesa Irina, a treia fiică a regelui Mihai, şi soţul său, John Wesley Walker, sunt acuzaţi că au organizat pariuri şi lupte ilegale de cocoşi la ferma lor din estul statului american Oregon, relatează joi Oregonlive.com şi Kval.com.


Poliţiştii federali i-au arestat joi pe John Wesley Walker, fost adjunct de şerif în ţinutul Coos, pe Irina Walker şi alte 16 persoane în Oregon şi Washington. 

John Wesley Walker şi Irina Walker sunt acuzaţi, împreună cu alte patru persoane, de organizarea de pariuri ilegale. 

Principesa Irina şi soţul său mai sunt inculpaţi, alături de alte 12 persoane, pentru încălcarea legislaţiei privind protecţia animalelor prin organizarea a cel puţin zece lupte ilegale de cocoşi între 1 aprilie 2012 şi 19 mai 2013. 

"Luptele de cocoşi sunt ilegale, atât în conformitate cu legislaţia federală, cât şi cu legislaţiile tuturor celor 50 de state", a declarat Amanda Marshall, procuror al statului Oregon. "Nu doar că sunt o practică barbară, dar luptele de cocoşi pun în pericol sănătatea şi siguranţa publică şi facilitează săvârşirea de alte fapte ilegale", a adăugat procurorul. 

Fiecare dintre capetele de acuzare prevede o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari. 

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, soţii Walker riscă să-şi piardă şi ferma din Irrigon, în ţinutul Morrow, statul Oregon. 

John Wesley Walker a lucrat pentru poliţia ţinutului Coos de la 1 august 1998 şi până la 30 iunie 2003, potrivit departamentului de resurse umane al ţinutului. AGERPRES/(AS - editor: Ionuţ Mareş)