sa râdem cu Igaș

Bacalaureatul la 24 de ani îşi spune cuvântul
Igaş gafează din nou
 

Igaş gafează din nou
Pentru ministrul de Interne, Traian Igaş, lupta cu nămeţii s-a transformat şi într-o încăierare permanentă cu limba română. Aproape fiecare ieşire publică a ministrului pe tema situaţiei generate de viscol şi zăpezi a prilejuit şi emiterea de "nestemate" lingvistice.
După ultima videoconferinţă cu prefecţii a premierului, Igaş a folosit termenul de "vădită" în loc de "văduvită". "Aş vrea să subliniez un lucru foarte important pe care l-am recepţionat din teritoriu: în momentul de faţă nicio localitate nu este VĂDITĂ de energie electrică", a spus impasibil ministrul de Interne.
Aceasta este doar ultima perlă dintr-un şir mai lung. La ultima şedinţă a comandamentului de iarnă, ministrul a mai încurcat două cuvinte care seamănă, dar nu au aceeaşi semnificaţie. "În totalitate (TOTALITATE ÎN LOC DE TOTAL) avem angrenate 1410 persoane, dar avem disponibilitatea să participăm cu 14.000 de persoane, angajaţii noştri", a spus Igaş."În acel comendament (COMENDAMENT ÎN LOC DE COMANDAMENT) avem delegaţi ofiţeri din toate structurile noastre, mă refer la jandarmerie, ISU şi celelalte structuri, poliţie şi aşa cum spuneam celelalte (REPETIŢIE,CELELALTE STRUCTURI) structuri ale MAI", s-a încurcat Igaş stricând astfel din reputaţia salariaţilor Ministerului de Interne.
Tentativele ministrului de a folosit cuvinte mai pretenţioase s-au dovedit tot atâtea eşecuri. "Îndemnul nostru e ca cetăţenii să nu încerce în această perioadă sau să nu plece la drum dacă nu e impetuos (IMPETUOS = NĂVALNIC) necesar pentru că s-ar putea să rămână blocaţi în trafic", a spus Igaş pe un ton... imperativ.