Regina, adica Blejnar, cercetata penal

ziare.com
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, este cercetat penal pentru instigare la evaziune fiscala.
Mai exact, procurorii DNA au deschis un dosar nou pe numele lui Sorin Blejnar si al lui Codrut Marta, fostul sau sef de cabinet, disjuns dintr-un caz mai vechi de contrabanda, informeaza Romania TV.

Dosarul se afla in faza actelor premergatoare ale cercetarii, Blejnar nefiind deocamdata urmarit penal.

Seful Fiscului apare in acest dosar ca protector al celei mai mari retele de contrabanda cu motorina si benzina. Jurnalistii postului citat sustin ca Attila Peter Racz este capul retelei si unul dintre cei mai prolifici importatori de petrol la negru din Romania, care are legaturi si cu mafia italiana.

Romania TV a obtinut si stenograme din dosar in care apare Blejnar discutand despre cum sa faci evaziune fiscala. 

Se pare ca denuntatorul in acest caz este Vlad Constantin, om de afaceri. Intr-o interventie telefonica la Romania TV, Constantin a confirmat ca l-a denuntat pe seful ANAF dupa ce Attila Peter Racz l-ar fi amenintat in numele lui Sorin Blejnar.

Amintim ca, la inceputul anului 2011, Sorin Blejnar a dat-o in judecata pe Diana Severin, fosta sefa a Directiei Judetene de Accize si Operatiuni Vamale Prahova, dupa ce aceasta l-a numit pe actualul sef al ANAF ca fiind "Regina" din spatele afacerilor de coruptie din vami.

Tot atunci, Diana Severin s-a lansat intr-o alta acuzatie grava: sustinea ca, in perioada in care a fost la conducerea vamii, Blejnar ar fi exercitat presiuni asupra ei pentru a inchide ochii la actele de coruptie.

De asemenea, numele sefului ANAF a aparut in rechizitoriul lotului 2 de la Moravita, in luna iunie a anului trecut. Unul dintre inculpatii din dosarul spagilor de la Vama Moravita a facut un denunt prin care arata ca mita colectata in vami era distribuita printr-un sistem piramidal pana la varful ierarhiei.

Potrivit unor surse, procurorii au pornit de la aceste informatii si au disjuns materialul de urmarire penala fata de mai multi sefi din Politia de Frontiera si ANAF, printre care chestorul Ioan Buda si Sorin Blejnar.