Treceți la conținutul principal

mru nu e sanatos la cap

(via Florin Chilian ) Chiar nu gasim in toata Romania asta un om sanatos la cap pt a-l pune la guvern?!!!

(Sunt convins ca majoritatea celor care au urmarit evolutiile televizate ale premierului proaspat instalat au observat miscarile lascive ale pupilelor D-lui Ungureanu)

Nistagmus este o miscare involuntara conjugata a globilor oculari, normala sau patologica, si alcatuita din doua componente, un component lent de urmarire si o faza rapida de revenire la pozitia initiala. Nistagmusul poate fi prezent la oamenii normali in anumite conditii (urmarirea obiectelor in miscare, rotire, la privirea laterala sau dupa consumarea alcoolului). Nistagmusul patologic in linii mari nu se deosebeste de cel fiziologic, insa apare in anumite maladii ale sistemului nervos central, oftalmologice, in intoxicatii sau ca efect secundar al unor medicamente.
Cauzele nistagmusului
Nistagmusul patologic poate fi congenital, idiopatic sau secundar unei maladii a sistemului nervos central. Nistagmusul poate deasemenea fi un fenomen tranzitor la intoxicatia cu anumite substante chimice, la administrarea anumitor medicamente sau la utilizarea alcoolului.

Nistagmusul congenital este un fenomen mult mai des decat nistagmusul dobandit. Acesta poate fi datorat unor anomalii cromosomiale printre care si sindromul Down, poate fi rezultatul unor anomalii de dezvoltare sau patologii oculare. Nistagmusul congenital ca regula este de intensitate usoara si nu este derenjant pentru persoana afectata, insa poate fi usor observat de un examinator atent. Uneori, in caz daca intensitatea nistagmusului este destul de mare, poate fi afectata acuitatea vizuala.

Nistagmusul idiopatic este nistagmusul patologic la persoanele aparent fara o cauza care ar fi putut sa provoace aceasta dereglare.

Nistagmusul dobandit este rezultatul patologiilor care afecteaza aparatul vestibular aflat in urechea interna si/sau regiunile sistemului nervos central implicate in coordonarea miscarilor globilor oculari. Mai jos sunt listate o serie de maladii care pot provoca nistagmus.

Vertijul pozitional benign
Traumatismul craniocerebral
Accidentul vascular cerebral (fiind una din cea mai frecventa cauza a nistagmusului la batrani)
Scleroza multipla
Maladia Meniere
Tumorile cerebrale (neurinomul de acustic, meduloblastomul, astrocitomul etc.)
Encefalopatiile de diferita origine
Maladiile ereditare (ataxiile cerebeloase)
Insuficienta tiaminei (vitaminei B1)

Nistagmusul poate fi determinat si de intoxicatia cu anumite substante chimice sau medicamentoase:

Alcool
Litiu
Barbiturice
Antidepresante (inhibitorii selectivi de recaptare a serotoninei)
Antiepileptice (fenitoina, clonazepam)
LSD
Ketamina
http://ainmd.org/index/nistagmus/0-78

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

Mirele, fă ceva... Pleacă

Așadar, jucăm meciul-meciurilor în Islanda, cu, ați ghicit domnule Becali, cu Islanda, primul pas pentru calificarea la Euro cât o fi el că nu mai e 20-20 prin ușa din dos, deși UEFA ne-a ploconit să organizăm 4 meciuri pe Arătura Naațională și noi ce facem? Nu tragem NICI UN ȘUT pe poartă. Bine, a fost unul din penalty pe care ni l-a acordat cam gratis arbitrul... Nici un șut. Asta e ca și cum te-au duce la munte în chiloți sau urci la volan fără să fi condus în viața ta o trotinetă, nici măcar o mașină. Privirea pierdută în infinit a lui Mirel spune tot. Ce așteptări să ai de la un om care nu a terminat liceul, nu și-a luat BAC-ul?A, e fotbal, ziceți. Păi, domnilor, fotbalul în ziua de azi se joacă și cu capul, mai exact cu ce ai în cap. Trebuie să fi un geniu cu 4 clase ca să joci excelent și apoi să ajungi un antrenor deosebit. Nu e cazul la Radoi. E un neica-nimeni, sclavul lui Becali și atât.