Giofri e mormon

Franks - FMI: "Sunt de religie mormonă şi noi nu bem alcool". Niciun Guvern nu va putea crește pensii și salarii

Jeffrey Franks a dezvăluit, astăzi, că este mormon și nu consumă alcool, răspunzând unei întrebări a ziariștilor, vizavi de petrecerea la care a fost filmat dansând într-o horă, cu șeful ANAF, Sorin Blejnar. Franks a lăsat să se înțeleagă faptul că niciun Guvern, fie el unul USL, nu va putea crește pensii și salarii fără acordul FMI.
"Am văzut că au existat acuzaţii în presă şi din partea unor politicieni legate de aşa-numita petrecere de la Buşteni. Vă anunţ că sunt de religie mormonă şi noi nu bem alcool. Nu fumez, nu beau cafea și nu îmi permit niciun fel de gest imoral. Petrecerea de la Buşteni a fost sponsorizată de Finanţe şi BNR, scopul ei fiind să cunoaştem mai bine tradiţia şi cultura României. Am fost invitat la o masă tradițională unde am avut ocazia să gust din bucatele românești", a declarat Jeffrey Franks, răspunzând la o întrebare a ziariștilor.
Declarația survine unor înregistrări video în care Jeffrey Franks apare dansând într-o horă, împreună cu șeful ANAF, Sorin Blejnar, în cadrul unei petreceri organizate săptămâna trecută la Bușteni.
Răspunzând la alte întrebări ale ziariștilor, șeful misiunii FMI în România a declarat că înțelege nemulțumirea oamenilor, inclusiv a acelora care protestează în Piața Universității, dar că, cel puțin momentan, este devreme pentru a se putea vorbi de creșteri ale pensiilor și salariilor. Totuși, a adăugat Jeffrey Franks, "situația, încă dficicilă, se îmbunătățește!".
Șeful misiunii FMI în România este cunoscut ca un om modest. Ba își face apariția, la întâlniri oficiale, încălțat în pantofi aproape rupți, ba merge singur, la cumpărături. El a fost văzut chiar ieri pe Calea Victoriei, în timp ce se întorcea de la un supermarket, singur și pe jos, cu o plasă de produse alimentare.
Niciun Guvern nu poate crește pensii și salarii
“O schimbare de Guvern nu ar trebui să ducă la schimbarea politicilor care asigură stabilitatea economcă câştigată în ultimii ani. Nu este treaba nostră să comentăm un alt Guvern. Toate partidele sunt conştiente, iar eu mă aştept ca orice schimbare de Guvern să nu ducă la ieşirea din program", a răspuns Jeffrey Franks altor întrebări adresate de ziarişti. În traducere, niciun Guvern nu va putea creşte pensii şi salarii fără acordul FMI.
Șeful misiunii FMI în România a criticat și sistemul sanitar, despre care a declarat că trebuie reformat. Franks nu a omis să critice nici contractele "băieților deștepți" cu Hidroelectrica, dar nici pe cele ale combinatelor chimice - aluzie la Ioan Niculae - care primesc gaze naturale ieftine, pentru a exporta, apoi, îngrășămintele chimice produse.


Citiţi mai mult: Franks - FMI: "Sunt de religie mormonă şi noi nu bem alcool". Niciun Guvern nu va putea crește pensii și salarii - Bucureşti > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/franks-fmi-sunt-de-religie-mormona-si-noi-nu-bem-alcool-965012.html#ixzz1lXe3qLhk 
EVZ.ro