Treceți la conținutul principal

timpul dispare

Adevarul: Cercetătorii americani au realizat, chiar dacă doar în faza de proiect, primul material invizibil şi nedetectabil în timp. Practic, „costumul" ascunde prezenţa temporală a unei persoane pentru o durată de 40 picosecunde (o picosecundă = 10 la puterea -12 dintr-o secundă).
Cu ajutorul unei raze de lumină care era accelerată sau încetinită, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Rochester (Statele Unite) au demonstrat aplicabilitatea noii descoperiri. Practic, în momentul când au încercat să citească datele temporale, ele nu existau pentru scurta durată de timp în care „mantaua temporală" a funcţionat.

Pe Aceeaşi Temă

Cei doi lideri ai cercetării sunt încrezători de viitorul acestei tehnologii, care ar putea să fie folosită pentru comunicaţii securizate. „Deoarece mantalele spaţiale şi temporale lucrează în aceleaşi dimensiuni - spaţiu şi timp - nu vedem nici un motiv fundamental pentru care acestea nu ar putea fi combinate sau stinse şi aprinse", au declarat Robert Boyd şi Zhimin Shi pentru revista "Nature".
Aproape imposibil de pus în practică
Practic, orice s-ar putea întâmpla în scurta durată de timp în care materialul este lipsit de temporalitate. Nu poate fi vorba de o haină, ci de un înveliş care funcţionează prin compresarea luminii care trece prin interiorul unui cablu de fibră optică. Cu ajutorul unei lentile, valurile de lumină se divizează, iar o microlentilă într-o altă parte a cablului ajută lumină să revină la starea iniţială.
Practic, între momentul iniţial şi lentila care pune lumina „la loc" s-ar putea crea un spaţiu şi un timp care să nu există, care să nu fie detectabil.
În teorie, noua descoperire ar putea fi extinsă la scară mai mare. Astfel, între două lentile comunicaţiile ar fi perfect securizate. Cu toate acestea, cercetătorii de la Rochester nu sunt încrezători că s-ar putea crea un „vid" temporal mai mare de 0,00012 secunde. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/