Treceți la conținutul principal

s-a imputit treaba la RomGaz...

20 de actuali şi foşti şefi ai Romgaz sunt anchetaţi pentru contracte preferenţiale cu Ioan Niculae

4 ianuarie 2012, 19:08 |  Autor: Florentina Cioacă, Raluca Dan | 442 afişări
Cuvinte cheie: RomgazInterAgrocontractegazeyahoorss,
Anchetatorii cercetează cum a putut cumpăra Niculae gaze ieftine de la Romgaz

Anchetatorii cercetează cum a putut cumpăra Niculae gaze ieftine de la Romgaz

Un număr de 20 de persoane din actuala şi fosta conducere a producătorului de gaze Romgaz sunt anchetate pentru că ar fi vândut către InterAgro, firma lui Ioan Niculae, gaze la preţuri preferenţiale, au declarat, pentru "Adevărul", surse judiciare.
UPDATE 20.15:40 este numărul persoanelor cercetate Romgaz, potrivit DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism). Este vorba de 40 de oameni cu funcţii de conducere în Romgaz, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi în ANRE.
UPDATE
Contactaţi de "Adevărul", unii dintre actualii directori ai Romgaz au refuzat să vorbească pe această temă.
Nici directorul general al Romgaz, Marcel Piteiu, şi nici omul de afaceri Ioan Niculae nu au putut fi contactaţi până la această oră.
Lucian Stancu, director general adjunct al Romgaz, a precizat că nu ştie despre ce este vorba şi că el nu este vizat de această anchetă.
Surse judiciare au declarat pentru "Adevărul", că ar fi vorba despre contracte încheiate cu avizul Ministerului Economiei în perioada 2006 - 2008. În acea perioadă, la conducerea ministerului se afla Varujan Vosganian.
Patru combinate din cadrul companiei controlate de Niculae ar fi cumpărat gaze la preţuri preferenţiale, deşi aveau datorii la producătorul de gaze.
Potrivit anchetatorilor, acest lucru ar echivala cu o subvenţie mascată acordată firmelor lui Niculae, atâta vreme cât InterAgro avea datorii către Romgaz.
Deocamdată nimeni nu a fost pus sub acuzare în acest dosar, ancheta fiind în faza actelor premergătoare, fiind vizaţi foşti şi actuali directori ai Romgaz. Aceştia ar putea fi acuzaţi de subminarea economiei naţionale.
În 2009, Parlamentul a votat o lege prin care producătorii de îngrăşăminte chimice - cel mai mare fiind InterAgro - au primit doar gaze de producţie internă, adică de la Petrom şi Romgaz, timp de un an şi jumătate.
UPDATE
La solicitarea ziarului "Adevărul", biroul de presă al Ministerului Economiei a transmis următorul punct de vedere:
"Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri este informat în legatură cu faptul că mai multi angajaţi ai SNGN Romgaz SA sunt cercetaţi într-un dosar instrumentat de către DIICOT. Respectând principiul prezumţiei de nevinovăţie, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri va aştepta pronunţarea unei soluţii finale în acest dosar, iar în funcţie de aceasta va lua măsurile legale".

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

Mirele, fă ceva... Pleacă

Așadar, jucăm meciul-meciurilor în Islanda, cu, ați ghicit domnule Becali, cu Islanda, primul pas pentru calificarea la Euro cât o fi el că nu mai e 20-20 prin ușa din dos, deși UEFA ne-a ploconit să organizăm 4 meciuri pe Arătura Naațională și noi ce facem? Nu tragem NICI UN ȘUT pe poartă. Bine, a fost unul din penalty pe care ni l-a acordat cam gratis arbitrul... Nici un șut. Asta e ca și cum te-au duce la munte în chiloți sau urci la volan fără să fi condus în viața ta o trotinetă, nici măcar o mașină. Privirea pierdută în infinit a lui Mirel spune tot. Ce așteptări să ai de la un om care nu a terminat liceul, nu și-a luat BAC-ul?A, e fotbal, ziceți. Păi, domnilor, fotbalul în ziua de azi se joacă și cu capul, mai exact cu ce ai în cap. Trebuie să fi un geniu cu 4 clase ca să joci excelent și apoi să ajungi un antrenor deosebit. Nu e cazul la Radoi. E un neica-nimeni, sclavul lui Becali și atât.