Rusine, Jandarmilor!

Acum cateva ore, auzeam uimit cum cineva la TV incerca sa-i scuze pe jandarmi, pentru modul grobian in care au intervenit pentru a alunga niste oameni pasnici. Cum, din dorinta de putina adrenalina - ca altfel sare inima cand dai cu tomfa intr-un om care nu se apara decat cand joci tabinet in cazarma -, isi bat joc de haina militara.
Jandarmii erau ok pana vineri, erau respectati, erau admirati. Se vorbea despre cei 900 de jandarmi romani care, de ani de zile, sunt in Kosovo si contribuie la mentinerea pacii in regiune.
Pai, daca s-ar fi comportat in Kosovo cum s-au comportat zilele acestea in Bucuresti, ce ar fi iesit? Scandal international. Si a si fost, acum vreo 2 ani, albanezii i-au acuzat pe jandarmii romani ca au omorat un om in timpul unor proteste, in care au intervenit cu o forta care nu isi avea sensul.
Astfel, se vede ca daca te uiti prea mult la filme cu Van Damme, ori te faci ultras, ori te faci bodyguard la BGS, ori te faci portar la club sau la caminul cultural, ori te faci jandarm... Bietii jandarmi...