Treceți la conținutul principal

Presa internationala, despre proteste

Protestele din România au continuat pentru a patra zi consecutiv, semn al unei răbdări care şi-a atins limitele, în timp ce premierul Emil Boc a avertizat că nu va tolera violenţele, iar opoziţia a anunţat că va organiza la rândul său demonstraţii în ţară, relatează presa internaţională.
Ce spune presa internaţională despre protestele din România: Semn al unei răbdări care şi-a atins limitele după ani de austeritate (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)
Premierul român Emil Boc a avertizat că violenţele de la sfârşitul săptămânii trecute ar putea pune în pericol stabilitatea şi creşterea economică, relatează agenţia Associated Press. Protestatarii s-au strâns însă pentru a cincea zi de demonstraţii, scandând "Libertate!" şi afişând bannere pe care scria "Foamea şi sărăcia au cuprins România!". Aceştia fluturau steaguri cu o gaură în mijloc, simbolul revoluţiei din 1989 împotriva dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu, adaugă AP.
Reuters notează de asemenea că prim-ministrul i-a avertizat pe protestatari că violenţele nu vor fi tolerate. Ţara evitase până acum genul de violenţe care au afectat Grecia şi alte state europene îndatorate, în pofida reducerii cu 25 la sută a salariilor în sectorul public şi a creşterii TVA cu 5 puncte procentuale, în 2010, precizează agenţia.
"Violenţele nu fac decât să compromită situaţia României pe plan internaţional şi şansa noastră de a obţine mai rapid prosperitatea", a apreciat Emil Boc, citat de Le Nouvel Observateur.
De cinci zile, mii de români îşi manifestă nemulţumirea faţă de degradarea nivelului de trai şi de o putere acuzată de aroganţă, semn al unei răbdări care şi-a atins limitele după ani de austeritate, scrie la rândul său agenţia France Presse, remarcând că această spontaneitate şi motivare au lipsit în timpul manifestaţiilor împotriva măsurilor de austeritate din 2010. AFP mai precizează că protestatarii se arată critici şi faţă de opoziţia social-democrată (PSD) şi liberală (PNL).
Postul de televiziune arab Al Jazeera menţionează că protestele au adus în stradă oameni de toate vârstele.
Centrul capitalei române a luat forma unui câmp de luptă, după ce aproximativ o sută de huligani au decis să facă viaţa grea jandarmilor, comentează cotidianul catolic francez La Croix.
În Bucureşti a început curăţenia în urma protestelor violente, iar localnicii vor pedepsirea dură a celor care au vandalizat magazine, potrivit postului de televiziune Euronews.
France24 subliniază că violenţele au fost declanşate de un grup de tineri care nu aveau nici o legătură cu cortegiul paşnic al manifestanţilor. Aceştia erau clar pregătiţi pentru luptă.
Protestele vin în urma reducerii salariilor, ajutoarelor şi a creşterii taxelor, dar catalizatorul a fost demisia unui oficial popular din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, precizează BBC.
Manifestanţii au denunţat un "Guvern mafiot" şi l-au numit pe preşedintele Traian Băsescu "javră ordinară", scrie la rândul său portalul israelian Arutz Sheva.
CNN redă anunţul de luni al coaliţiei de opoziţie, potrivit căruia va organiza demonstraţii în România, în urma protestelor populare faţă de măsurile de austeritate ale Guvernului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

Mirele, fă ceva... Pleacă

Așadar, jucăm meciul-meciurilor în Islanda, cu, ați ghicit domnule Becali, cu Islanda, primul pas pentru calificarea la Euro cât o fi el că nu mai e 20-20 prin ușa din dos, deși UEFA ne-a ploconit să organizăm 4 meciuri pe Arătura Naațională și noi ce facem? Nu tragem NICI UN ȘUT pe poartă. Bine, a fost unul din penalty pe care ni l-a acordat cam gratis arbitrul... Nici un șut. Asta e ca și cum te-au duce la munte în chiloți sau urci la volan fără să fi condus în viața ta o trotinetă, nici măcar o mașină. Privirea pierdută în infinit a lui Mirel spune tot. Ce așteptări să ai de la un om care nu a terminat liceul, nu și-a luat BAC-ul?A, e fotbal, ziceți. Păi, domnilor, fotbalul în ziua de azi se joacă și cu capul, mai exact cu ce ai în cap. Trebuie să fi un geniu cu 4 clase ca să joci excelent și apoi să ajungi un antrenor deosebit. Nu e cazul la Radoi. E un neica-nimeni, sclavul lui Becali și atât.