Il Luce si minunatul sistem medical din Romania...

Poate stia Ahmetov ce stia cand a vrut sa trimita un avion sa-l ia pe Lucescu pentru a fi operat in occidentala si europeana Ucraina. Acum, va rog sa va imaginati un om obisnuit, trecut de 60 de ani, aflat in locul lui Mircea Lucescu. O stire, eventual, de 30 de secunde, la un jurnal, si atat. Un fapt banal. Accident, apoi omul este dus la un spital, tratat, vine o ruda la el, iar dupa doua-trei zile moare in urma complicatiilor. 
In primele ore de dupa accident, doctorii spuneau ca Mircea Lucescu nu va fi operat. Ca e stabil, ca e bine. Apoi, au intervenit complicatiile si omul a trebuit sa fie urcat pe masa de operatie. Surpriza! Nu exista instrumentar potrivit, nici medic potrivit. CUM? Pai e nea Mircea, cel mai indragit antrenor din Romania, cum a zis cineva la stiri. Cum, cand tot Universul medical romanesc ar fi trebuit sa se invarta in jurul pacientului Lucescu? Dar de ce nu a fost transportat la Viena? De ce nu s-a dus la patul lui de spital, celalalt bolnav national, nea traian, cel mai indracit presedinte, de ce nu l-am vazut, in acest caz de importanta nationala, pe ministrul Sanatatii, Loti baczi? De ce nu a aparut Arafat cu Smurdul, de ce nu a aparut nici o vrajitoare, sa confirme ca tramvaiul putea sa-l ocoleasca pe nea Mircea? Unde e Maruta sa apara cu o surpriza la spital sa-i sara stenturile ca floricelele de porumb lui nea Mircea? In ce tara traim, tovarasi?

Citi si articolul de mai jos din EVZ, in caz ca aveti nelamuriri...
EVZ: Detaliile halucinante ale operaţiei lui Mircea Lucescu!
Autor: Geta Roman, Mugur Băileșteanu

Pentru a-l opera la timp pe antrenorul de la Şahtior, medicii s-au zbătut să facă rost de instrumentele medicale adecvate şi, în cele din urmă, s-a apelat chiar la un doctor de la un alt spital.
Sursa: OCTAVIAN COCOLOŞ

Antrenorul Mircea Lucescu a fost supus ieri la amiază unei intervenţii chirurgicale pentru eliminarea cantităţii mari de lichid care s-a acumulat în cavitatea toracică. Operaţia a durat aproximativ două ore şi s-a încheiat cu bine.

"Orice intervenţie poate fi urmată de complicaţii nedorite, dar cred că am făcut tot posibilul ca să le evităm. Doar Dumnezeu ştie ce poate urma. Coastele au fost fixate cu plăcuţe metalice pentru ca durerea să fie mai mică şi evoluţia mai bună ", a declarat, aseară, chirurgul Ioan Cordoş, care a venit de la Institutul "Marius Nasta" pentru a-şi ajuta colegii."Ar fi trebuit operat cu o zi mai devreme"

"Il Luce" a avut ocazia de a cunoaşte lipsurile din sistemul medical românesc. Pentru ca tehnicianul să poată fi operat în timp util, doctorii s-au zbătut să facă rost de instrumentele medicale adecvate intervenţiei de care avea nevoie şi, în cele din urmă, s-a apelat chiar la un medic de la un alt spital pentru efectuarea operaţiei, care a fost una destul de complicată.

"În Spitalul Universitar nu aveau instrumentar pentru această intervenţie chirugicală. Au luat din alte spitale", ne-au declarat surse medicale, care au mai precizat: "Mircea Lucescu ar fi trebui operat cu o zi mai devreme, după cum se prezentau analizele".

Pentru operaţie a fost adus un medic specializat în chirurgie toracică de la o altă unitate medicală, şi anume profesorul doctor Ioan Cordoş, de la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" din Capitală, cu toate că şi în Spitalul Universitar există acest tip de specialişti!

"Sunt însă şi alţi medici care ar fi trebuit consultaţi, cum ar fi dr. Teodor Horvat, de la Spitalul Militar. Operaţia este destul de complicată. Mircea Lucescu nu are doar patru coaste rupte, cum s-a spus, sunt mult mai multe. Familia nu poate plăti ce este nevoie pentru intervenţie, este vorba despre instrumentar special", ne-au precizat sursele.

Din pricina datoriilor mari şi a lipsurilor de materiale şi de medicamente, doc torii de la Universitar se confruntă frecvent cu situaţia în care nu pot face operaţiile de care au nevoie pacienţii!

OPTIMISMUL LUI RĂZVAN

"Tatăl meu este un om puternic"

În momentul când Mircea Lucescu a suferit accidentul rutier, Răzvan, fiul lui "Il Luce", se afla în Italia, în vacanţă. Antrenorul Rapidului a venit de urgenţă în ţară după ce a aflat ce a păţit tatăl său şi a trecut zilnic pe la Spitalul Universitar.

"Am convingerea că totul va fi bine după operaţie. Tatăl meu este un om puternic şi sunt sigur că recuperarea se va face rapid, deoarece se află pe mâini bune. Imediat ce medicii îi vor permite să plece în Ucraina, se va întoarce la Şahtior, la fel ca şi în urmă cu doi ani. Operaţia a fost cea mai bună variantă, deoarece s-a eliminat orice risc", a spus ieri Răzvan Lucescu.

Citiţi mai mult: Detaliile halucinante ale operaţiei lui Mircea Lucescu! - Fotbal intern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/detaliile-halucinante-ale-operatiei-lui-mircea-lucescu-960716.html#ixzz1iuR04aAq
EVZ.ro