Huligani, golani, ciumpalaci...

PROTESTE ÎN BUCUREŞTI. Boc a făcut terapie de grup cu pedeliştii. "Nu poţi să-ţi dai demisia pentru nişte ciumpalaci"

de Clarice DINUPostat la: 16.01.2012 18:09 Ultima actualizare: 16.01.2012 22:17
PROTESTE ÎN BUCUREŞTI. Participanţi la şedinţa PDL: A fost "ca o terapie de grup". Nu s-a dat răspuns la nimic
Fără un plan concret de a ieşi din criza provocată de protestele de stradă din ultimele zile, Emil Boc face terapie de grup cu pedeliştii. După ce au căutat aproape trei ore soluţii pentru a gestiona criza de imagine în care a intrat partidul, democrat-liberalii au plecat acasă fără nicio decizie concretă. Mai ales că o parte a liderilor de la centru nici măcar nu au participat la şedinţa care fusese iniţial convocată pentru a pune la cale planul de bătaie pentru alegeri. Vasile Blaga a fost plecat din ţară, Elena Udrea şi Roberta Anastase se aflau în Modrogan la o întâlnire cu revoluţionarii, iar secretarul general al partidului Ioan Oltean a lipsit aproape la trei sferturi din şedinţa Colegiului Director.
Cu Emil Boc aproape singur, democrat-liberalii au cerut socoteală pentru gestionarea proastă a situaţiei, iar William Brânză, Cezar Preda şi Constantin Ostaficiuc i-au cerut premierului oremaniere care să mai acorde PDL un moment de respiro. De altfel, aceasta a fost considerată o variantă de lucru în cazul în care situaţia se va agrava, nefiind luată în calcul însă o depunere a mandatului întregului cabinet. Şi asta pentru că, susţin unii democrat-liberali, Emil Boc nu vrea să plece, fiind susţinut de o parte din garnitura de conducere a PDL.
"A fost o terapie de grup. Nu s-a luat nicio decizie", a comentat, pentru gândul, un lider democrat-liberal participant la şedinţă, adăugând că scenariul optimist prezentat Colegiului Director a fost că, dacă violenţele vor continua lumea îşi va da seama că, de fapt, este vorba de huligani care caută scandal şi nu de oameni nemulţumiţi. "Până la urmă ce să faci?! Nu poţi să-ţi dai demisia pentru nişte ciumpalaci", a adăugat el.
În încercarea de a recupera la capitolul imagine, pedeliştii au anunţat i-au desemnat pe liderii partidului care să discute cu societatea civilă şi partidele despre ieşirea din criza ultimelor zile. Astfel, prim-vicepreşedintele Teodor Baconschi se va ocupa de consultările cu cu structurile civice, secretarul general Ioan Oltean cu sindicatele, iar Emil Boc este mandatat să discute cu partidele. Primul pas în această strategie l-a făcut însă vicepreşedintele Elena Udrea, care împreună cu Roberta Anastase, a avut o întrevedere cu organizaţiile de revoluţionari, în Modrogan, chiar în timpul în care la Palatul Parlamentului se desfăşura Colegiul Director.