Ce ar fi daca... ar veni Regele?

Pedelistii si altii minimalizeaza ceea ce se intampla de o saptamana in tara. Au incercat diversiuni - ca bataile cu huligani - dar nu au mers. Oare, ce scrie in manualul micului politician la capitolul "Ma aflu la putere si in toata tara sunt proteste impotriva mea de o saptamana"?. Oare besescu si ai lui au dreptul sa ignore acest fenomen, in ideea ca va muri de la sine, vine frigul, vine ploaia, vine viscolul si lumea pleaca acasa? Ok, lumea va pleca acasa, dar problema pentru care fiecare om a iesit in strada ramane. Poti sa ignori, ca presedinte de tara europeana acest fapt? Nu te pune un pic pe ganduri? Ca premier al unei tari, aflata in situatia asta, te simti cu inima impacata? Oare ca ministru, sa zicem al Turismului, ce iti transmit aceste manifestatii?
Am invatat la scoala ca Al I Cuza a fost un domn bun, ca a facut Unirea, cu ocaua lui Cuza, a modernizat armata, invatamantul, si altele. A avut si el o amanta, dar si o sotie, dar a facut si alte prostii, pentru care, oamenii politici ai vremii au decis sa-l trimita un pic in exil si sa-l aduca in locului lui pe printul Carol. Cuza a domnit 7 ani, din ianuarie 1859 pana pe 11 februarie 1866. A fost popular, placea la tarani, dar ducea tara intr-o directie gresita. Istoricii pot spune mai multe despre contextul in care s-a produs aceasta rasturnare. Eu ma intreb, oare cum se poate ajunge sa avem si noi, acum, un final al "domniei" lui basescu - tot dupa 7 ani!!! - urmat de reinstaurarea Monarhiei. Oare pot oamenii intelege ca un Rege poate asigura o garantie ca tara nu o ia la vale, ca poate fi un liant stabil cu Europa si cu restul lumii? Ce vom simti vazand un rege, sobru, care se intalneste cu alte fete regale sau cu presdintim comparativ cu zambetele desfigurate si pocite ale unor presedinti plebei?
Politicienii nu isi vor pierde ciolanul, va fi liber la concurs postul de premier. Vor pierde influenta, ceea ce nu ar fi foarte rau...