Treceți la conținutul principal

Traiasca Justitia Romana!!!!!!!!!!!

Motivare năucitoare a Curţii de Apel: Sile şi Nuţu Cămătaru vor beneficia de pedepse mai mici pentru "a fi convinşi să respecte legea"

de Ionut MuresanPostat la: 16.12.2011 20:31 Ultima actualizare: 16.12.2011 20:34
Pedepsele lui Sile şi Nuţu Cămătaru, reduse pentru a-i convinge că legea trebuie respectată-instanţă
Pedepsele lui Vasile şi Ion Balint, pronunţate în dosarul de proxenetism, au fost reduse pentru a-i convinge că legea trebuie respectată, dar şi pentru că Tribunalul a interpretat greşit reglementările privind stabilirea pedepselor în raport de cea mai gravă, arată Curtea de Apel Bucureşti.
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) scriu, în motivarea deciziei din 11 aprilie, citată de Mediafax, prin care au scăzut majoritatea pedepselor inculpaţilor din clanul Cămătaru, că Tribunalul nu a individualizat corect pedeapsa lui Ion Balint, când l-a condamnat, la fond, la 13 ani de închisoare, respectiv pe cea cea a lui Vasile Balint, condamnat iniţial la 15 ani de închisoare.
"Este adevărat că (...) iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani, numai că (...) legea stabileşte că «pedeapsa pentru faptele prevăzute la alin. (1) nu poate fi mai mare decât sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea cea mai gravă care intră în scopul grupului infracţional organizat». Cum pedeapsa pentru infracţiunea cea mai gravă care intră în scopul grupului este închisoare de 7 ani, iar tribunalul l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa de 13 ani închisoare, este evident că suntem în prezenţa unei greşite interpretări şi aplicări a legii, cu consecinţa stabilirii unei pedepse în afara limitelor prevăzute de lege", arată judecătorii în motivarea deciziei prin care au scăzut pedeapsa lui Nuţu Cămătaru de la 13 la şase ani de închisoare.
Şi în privinţa lui Vasile Balint, zis "Sile Cămătaru", magistraţii au considerat că instanţa ierarhic inferioară a pronunţat o pedeapsă cu doi ani mai mare decât pedeapsa pentru infracţiunea cea mai gravă pe care acesta a săvârşit-o, reducând astfel condamnarea de la 15 ani de închisoare, la 13 ani de detenţie.
"Curtea apreciază că în raport de pedeapsa rezultantă aplicată în faza procesuală anterioară când au fost judecate infracţiunile scop (de 13 ani închisoare) aplicarea unei pedepse cu 2 ani închisoare mai mare în prezenta cauză care nu aduce elemente suplimentare probatorii deosebite, care să justifice a abordare şi mai drastică a regimului sancţionator faţă de ceea ce deja s-a stabilit anterior, nu se justifică", au argumentat magistraţii CAB în documentul citat.
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au redus condamnările celor doi interlopi, apreciind că "atât pedeapsa cât şi modalitatea de executare trebuie individualizate în aşa fel încât inculpatul să se convingă de necesitatea respectării legii penale şi evitarea în viitor a săvârşirii unor fapte penale similare".
Pentru aceleaşi argumente au fost reduse pedepsele inculpaţilor Costel Urzică şi Ion Bocu.
Magistraţii au motivat că "o pedeapsă prea severă poate fi ineficientă şi poate conduce la obţinerea unui efect contrar celui urmărit, reducând perspectivele de reintegrare ale persoanei condamnate", argument în baza căruia au fost reduse pedepsele inculpaţilor Ion Lungu, Cristian Gheorghe şi Iulian Marghiolescu.
În privinţa lui Marian Simirianu, Curtea de Apel Bucureşti a apreciat că nu se justifică pedeapsa de şapte ani de închisoare la care a fost condamnat de instanţa ierarhic inferioară, aşa că i-au scăzut-o cu un an, motivând că nu există "elemente suplimentare probatorii deosebite, care să justifice a abordare şi mai drastică a regimului sancţionator".
Pedepsele alor inculpaţi au fost reduse, magistraţii invocând contribuţia redusă a acestora la grupul infracţional şi lipsa de antecedentelor penale.
Curtea de Apel Bucureşti a redus în 11 aprilie pedepsele aplicate majorităţii inculpaţilor din clanul Cămătaru, condamnarea lui Ion Balint fiind redusă de la 13 la şase ani de detenţie, iar cea a lui Vasile Balint, de la 15 la 13 ani de închisoare, decizia putând fi atacată cu recurs.
Curtea de Apel Bucureşti a făcut publică, la data respectivă, minuta deciziei prin care a admis apelurile mai multor inculpaţi din dosarul privind săvârşirea de fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane.
Inculpaţii ale căror apeluri au fost admise sunt Ion "Nuţu" Balint, Vasile "Sile" Balint, Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurenţiu Roman, Laurenţiu Cosma, Costel Urzică, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Dănuţ Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Bărbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Ştefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionuţ Teodoru Baboi, Cristian Robert Boboc, Cristian Alexandru Cîrstoiu, Alina Vasile, Silviu "Fluturică" Dudiţă, Sile Stan şi Angela Stoica.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

Mirele, fă ceva... Pleacă

Așadar, jucăm meciul-meciurilor în Islanda, cu, ați ghicit domnule Becali, cu Islanda, primul pas pentru calificarea la Euro cât o fi el că nu mai e 20-20 prin ușa din dos, deși UEFA ne-a ploconit să organizăm 4 meciuri pe Arătura Naațională și noi ce facem? Nu tragem NICI UN ȘUT pe poartă. Bine, a fost unul din penalty pe care ni l-a acordat cam gratis arbitrul... Nici un șut. Asta e ca și cum te-au duce la munte în chiloți sau urci la volan fără să fi condus în viața ta o trotinetă, nici măcar o mașină. Privirea pierdută în infinit a lui Mirel spune tot. Ce așteptări să ai de la un om care nu a terminat liceul, nu și-a luat BAC-ul?A, e fotbal, ziceți. Păi, domnilor, fotbalul în ziua de azi se joacă și cu capul, mai exact cu ce ai în cap. Trebuie să fi un geniu cu 4 clase ca să joci excelent și apoi să ajungi un antrenor deosebit. Nu e cazul la Radoi. E un neica-nimeni, sclavul lui Becali și atât.