totul se duce dracului in Romania...

Am vazut la stiri, in seara asta, cum la Constanta, intr-un cimitir musulman, au aparut adevarate vile. Locuri de veci monumentale, cu ferestre de termopan sau chiar geamuri antiglont. Cu 6 niveluri la subsol. Adevarate palate. Pentru morti. Asta in conditiile in care religia islamica interzice orice forma de adulare si vanitate.
Iata cum se duce dracului totul cand e vorba de Romania. Interzice Islamul afisarea ostantativa a bogatiei? Siktir. Aici e Romania, aici facem ce vrem noi. Facem mausolee, ca sa vada prostii ce bogati am murit noi.
Vine un, sa zicem, inginer francez, modest, sa lucreze la Dacia, sa zicem? Dupa un an e deja covertit la Romania. Asculta manele, bea tuica, conduce cum vrea el si pe unde vrea el.
Vine un neamt la noi? La astia poate fi mai dificil. Un an e putin pentru convertire. Hai, doi ani. Si - pac - il prinzi ca fura din magazinul de la colt niste ciorapi...
Vine un englez care in viata lui de 50 de ani nu a auzit de spaga? Pai sa te astepti ca peste 3-4 luni sa intrebe amicii romani cata spaga sa dea si unde ca sa scape de controale...
Si tot asa...