Treceți la conținutul principal

tatal lui Boc a murit

EVZ: Tatăl premierului Emil Boc a murit aseară, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, secţia de Neurologie, în urma unui atac cerebral. Medicii au anunţat decesul în jurul orei 19.00. Şeful Executivului a ţinut totuşi şedinţa de Guvern, care a durat aproximativ o jumătate de oră.

Ioan Boc, tatăl premierului României, a murit la spitalul din Cluj

Sursa: Libertatea

Premierul României a ajuns la Cluj Napoca în jurul orei 22.30 şi s-a îndreptat direct spre Spitalul de Recuperare. Vizibil afectat de momentul tragic, Boc a venit la spital însoţit de soţie şi cele două fiice precum şi de doi ofiţeri SPP.

La intrare în clădirea spitalului unde se aflau şi celelalte rude, Emil Boc a transmis un scurt mesaj către jurnalişti. "Nu vă pierdeţi vremea. Mergeţi şi aveţi grijă de părinţii voştri pentru că e cel mai frumos dar pe care vi l-a dat Dumnezeu pe lumea asta. Aveţi grijă de părinţii dvs.", a declarat premierul.

Deşi Emil Boc şi directorului Spitalului de Recuperare din Cluj Napoca, dr. Sanda Patrichi, au dat asigurări că starea de sănătate al lui Ioan  Boc este stabilă şi se îmbunătăţeşte de la o zi la altă, lucrurile nu stăteau nici pe departe aşa. Medici din cadrul spitalului de recuperare au declarat pentru EvZ că familia Boc a fost informată în legătură cu faptul că starea de sănătate a lui Ioan Boc se alterează de la o zi la altă şi că riscul unui deces este iminent.

"Nouă nu ni se părea că lucrurile merg bine. I-am spus acest lucru uneia dintre surorile premierului care a a avut o reacţie mai mult decât ciudată, preferând să ne spună că nu avem dreptate. Nu vreau să zic mai mult decât ca a fost ciudată. Din păcate, lucrurile au decurs în direcţia cea rea", a spus unul dintre medicii secţiei de neurologie.

Resuscitat mai bine de 40 de minute


Ioan  Boc a decedat în jurul orei 18.30. La spital a fost chemat de urgenţă şi profesorul Dumitru Zdrenghea, şeful secţiei de cardiologie din cadrul Spitalului. "Nu pot da amănunte legate de acest caz. Resuscitarea a durat mai bine de 40 de minute. Toată lumea moare de stop cardiac în cele din urmă", a spus profesorul Zdrenghea.

La un moment dat, din spital a ieşit fratele lui Emil Boc şi unul dintre cumnaţii acestuia care a declarat că familia este supărată de situaţia dată. "Când îţi piezi un părinte cum poţi să fii. Suntem supăraţi. Vă rugăm să ne credeţi şi să ne înţelegeţi", a spus ruda premierul.
Ioan Boc, în vârstă de 87 de ani, a fost internat în spital pe 13 decembrie. Tatăl premierului, născut pe 17 noiembrie 1924, suferise atunci cel de-al treilea atac cerebral. După mai multe zile de spitalizare, medii s-au declarat optimişti în privinţa şanselor sale de recuperare. Emil Boc şi-a vizitat tatăl atât în seara de Ajun, cât şi în prima zi de Crăciun.

Aseară, însă, tatăl lui Emil Boc a mai suferit un atac cerebral, Iar medicii nu au mai reuşit să-l salveze.

În această vară, părinţii lui Emil Boc au împlinit 50 de ani de căsnicie. Alături de alte două cupluri din satul Răchiţele, din judeţul Cluj, Ioan şi Ana Boc au primit o diplomă şi un premiu de 100 de lei. Întrebată, atunci, care este secretul longevităţii în cuplu, mama premierului a spus doar: "Succesul, ce a fost mult a trecut, puţin mai este". Cu aceeaşi ocazie, Ioan Boc, alături de alţi doi săteni au primit diploma pentru cei mai în vârstă locuitori din Răchiţele.

Premierul Boc şi-a ţinut familia departe de ochii presei. Cu toate acestea, anul trecut, de Paşte, un gest al tatălui său a fost îndelung comentat în ziare şi prezentat la televizor. Ioan Boc a glumit şi a spart un ou în capul fiului său, după care i-a urat "Hristos a înviat!". În replică, Emil Boc s-a amuzat: "De şotii se ţine şi acum. Înseamnă că e cap rezistent. E bine".
După ce a avut ieri, la Palatul Victoria, întâlniri de lucru cu ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, premierul a decis să convoace, de la ora 20.00, ultima şedinţă de Guvern din acest an. Şedinţa trebuia să se desfăşoare azi, însă, din cauza stării grave de sănătate a tatălui premierului,s-a decis decalarea pentru aseară. Cu puţin timp înaintea începerii şedinţei, tatăl şefului Guvernului a decedat.

Aseară Emil Boc, alături de soţie şi de copii, a ajuns la spitalul în care a decedat tatăl său:


Citiţi mai mult: Tatăl premierului Emil Boc a murit. "Aveţi grijă de părinţii voştri" | VIDEO - Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/a-murit-tatal-lui-emil-boc-959482.html#ixzz1hoiL9Qb1 
EVZ.ro 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

Mirele, fă ceva... Pleacă

Așadar, jucăm meciul-meciurilor în Islanda, cu, ați ghicit domnule Becali, cu Islanda, primul pas pentru calificarea la Euro cât o fi el că nu mai e 20-20 prin ușa din dos, deși UEFA ne-a ploconit să organizăm 4 meciuri pe Arătura Naațională și noi ce facem? Nu tragem NICI UN ȘUT pe poartă. Bine, a fost unul din penalty pe care ni l-a acordat cam gratis arbitrul... Nici un șut. Asta e ca și cum te-au duce la munte în chiloți sau urci la volan fără să fi condus în viața ta o trotinetă, nici măcar o mașină. Privirea pierdută în infinit a lui Mirel spune tot. Ce așteptări să ai de la un om care nu a terminat liceul, nu și-a luat BAC-ul?A, e fotbal, ziceți. Păi, domnilor, fotbalul în ziua de azi se joacă și cu capul, mai exact cu ce ai în cap. Trebuie să fi un geniu cu 4 clase ca să joci excelent și apoi să ajungi un antrenor deosebit. Nu e cazul la Radoi. E un neica-nimeni, sclavul lui Becali și atât.