Treceți la conținutul principal

Romania este sub dictatura...

JN:

Reputat economist american: România este o dictatură, guvernul actual nu poate fi îndepărtat decât prin revoluţie!

27 decembrie 2011 – 14:27
Traian Basescu
 Foto: Francois Lenoir / REUTERS 
Publicistul american John Lindauer, doctor în economie, fost profesor universitar, om de afaceri, politician republican (deputat în Alaska), compară regimul din China, cu cel din România, considerând că şi unul şi altul nu pot fi îndepărtate decât printr-o… revoluţie!
Într-o analiză care este focalizată pe investiţiile americane din China, Lindauer prezice că acestea vor deveni păguboase, în momentul în care guvernul autoritarist comunist va fi răsturnat de o revoltă – posibil armată.
Lindauer arată că anul viitor este aşteptat un Congres al Partidului Comunist Chinez (PCC) şi că noua conducere de la Beijing ar putea schimba politicile macroeconomice. Însă, în ansamblu, stilul de guvernare va rămâne acelaşi.
„Precum guvernările autoritariste din Tunisia şi România, liderii PCC vor continua să facă, în linii mari, aceleaşi lucruri pe care le făceau predecesorii lor. Asta, până ce câteva victime ale abuzurilor sau un general de armată ambiţios vor declanşa revoluţia”, afirmă John Lindauer.
Tunisia este stat independent din 20 martie 1956. Monarhia a fost abolită un an mai târziu, când puterea a fost preluată de Partidul Noua Constituţie, condus de Habib Bourguiba. Acesta a devenit preşedinte pe viaţă în 1959, dar a fost răsturnat de la putere în 1987 de Zine El Abidine Ben Ali, care, la rândul său, a fost răsturnat de o revoltă populară în ianuarie 2011, fiind nevoit să se refugieze în Arabia Saudită. Ben Ali a fost condamnat la 35 şi respectiv 15 ani de închisoare, în absenţă.
Ca şi Tunisia, România a trecut de la monarhie, la dictatură (cea comunistă), care a fost înlocuită (în 1989) de un regim aparent democratic, dar a cărui popularitate este în prăbuşire abruptă. Chiar dacă Traian Băsescu nu a devenit preşedinte din 1989 (aşa cum Ben Ali s-a instalat în 1987 la cârma Tunisiei), el a fost permanent în structurile de conducere la nivel înalt ale noului regim şi s-a folosit din plin de acestea pentru a dobândi puterea absolută.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/