Treceți la conținutul principal

Primul deputat condamnat la puscarie. La mai multi!

Virgil Pop, primul deputat condamnat cu executare

16 decembrie 2011, 21:33 |  Autor: Liliana Năstase | 389 afişări
Deputatul PNL Virgil Popa este acuzat de trafic de influenţă
FOTO: MEDIAFAX

Deputatul PNL Virgil Popa este acuzat de trafic de influenţă

 
Deputatul PNL Virgil Pop (43 de ani) a fost condamnat, ieri, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă, însă Pop devine primul demnitar în funcţie condamnat cu executare.
În aceste condiţii, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că va cere, luni, în Delegaţia Permanentă a partidului, retragerea sprijinului politic. Instanţa l-a obligat pe Pop să restituie presupusa mită de 130.000 de lei societăţii Anpero SRL (firma denunţătorului Petru Chiş - n.r.) şi 30.00 de euro lui Petru Chiş.
În aceste condiţii, judecătorii au menţinut sechestru pe două dintre conturile deputatului şi pe o parte din apartamentul deţinut de acesta în Turda. Totodată, instanţa a dispus condamnarea cu suspendare a Adinei Gorgan, administrator al SC Turdarom Advertising SRL Turda, la un an de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi trei ani de închisoare pentru spălare de bani.

„Sunt surprins"

Virgil Pop s-a arătat surprins de decizia Înaltei Curţi, spunând că n-a comis nicio crimă.„Consider că dosarul meu este un dosar făcut pe grabă într-o campanie electorală în care eu spuneam nişte lucruri incomode despre anumite persoane. De asemenea, ceea ce m-a surprins este o anumită insistenţă de a mă condamna: în cadrul procesului, nu mi-a fost acceptată nicio expertiză solicitată, niciun martor propus de mine, nicio altă probă prin care am dorit să mă apăr", a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, Virgil Pop.
Virgil Pop a fost trimis în judecată în decembrie 2008, iniţial, dosarul fiind judecat la Tribunalul Cluj. Ulterior, el a cerut instanţei Tribunalului Cluj declinarea competenţei de judecată la instanţa supremă, din cauza calităţii de deputat, el fiind ales atunci în Colegiul 8 Turda. În momentul alegerilor, el se afla în arest, unde a stat între 18 noiembrie şi 11 decembrie 2011.

Acuzat că a pretins 80.000 de euro

Conform DNA, în perioada decembrie 2007- februarie 2008, în calitatea pe care o avea, de consilier judeţean, Virgil Pop ar fi pretins 80.000 de euro, din care a primit 130.000 de lei şi 30.000 de euro de la denunţătorul Petru Chiş.

Banii ar fi fost primiţi pentru ca, prin influenţa pe care o avea asupra persoanelor cu funcţii de conducere din SC Electrica SA Bucureşti şi Transilvania Nord, precum şi asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj de atunci, să determine încheierea unor contracte de execuţie de lucrări de instalaţii electrice în favoarea societăţii administrate de denunţător.

Condamnaţi cu suspendare

În acest an, Curtea Supremă a decis definitv condamnarea cu suspendare a doi deputaţi în funcţie: Dan Ilie Morega (independent, fost PNL) şi Cosmin Mihai Popescu (independent, fost PDL). Aceştia găsiţi vinovaţi pentru corupţie şi sunt în continuare aleşi în Parlamentul României.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/