Treceți la conținutul principal

Piața ROMĂ. Asa scrie in Gândul. O sti CTP ceva??

Gandul scrie despre ce o sa faca Oprescu duminica, si cum o sa aprinda el jdemii de lumini in Bucuresti, ca sa vedem mai bine gropile si rahatii. Ei bine, la un moment dat, in articol, e strecurat numele unei piete. Piața Romă. Un pic mai incolo este Piata Roma. Bine, articolul scrie si despre Piata Timpului, dar aia m-am prins repede care e. Dar Piața Romă unde este stimati ganditori?Oprescu va aprinde luminile de Crăciun, duminică la ora 17.00. Primăria Capitalei: se vor aprinde în trei etape 
de Departamentul Social Postat la: 02.12.2011 18:25 Ultima actualizare: 02.12.2011 19:53
Oprescu va aprinde luminile de Crăciun, duminică la ora 17.00

Primăria Capitalei informează că cele peste 2,5 milioane de beculeţe montate pentru Sărbătorile de Iarnă se vor aprinde în trei etape, prima având loc duminică, de la ora 18.30, când primarul general Sorin Oprescu va da startul din Piaţa Timpului.

Evenimentul va fi transmis live pe mediafaţa magazinului Cocor din Capitală, Piaţa Timpului fiind în vecinătate. Cocor a anunţat că Oprescu va aprinde luminile la ora 17.00, însă Primăria Capitalei a informat: "Primarul general, Sorin Oprescu, va da startul Sărbătorilor de Iarnă, duminică, 4 decembrie, în Piaţa Timpului din Capitală. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.30, când vor fi aprinse luminile de Sărbători".
Având în vedere că, în comparaţie cu anul trecut, în Capitala au fost montate cu aproximativ 12 la sută mai multe leduri (peste 2,5 milioane de beculeţe ecologice), şi pentru a evita apariţia unor eventuale defecţiuni, anul acesta luminile de sărbători vor fi aprinse treptat, mai spune administraţia într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.
Etapa I are loc duminică, ora 18.30, când vor fi aprinse beculeţele din zonele Piaţa Victoriei, B-dul Lascăr Catargiu, Piaţa George Enescu, B-dul Unirii (Mircea Voda-Piaţa Constituţiei, Piaţa Romană, B-dul Gheorghe Magheru, B-ddul IC Bratianu, Piaţa Universităţii, Fântâna de lângă Facultatea de Arhitectură, Calea Victoriei, Piaţa Romă, intrările în Centrul Istoric, Piaţa Sf. Anton, Pod Mihai Vodă (Naţiunile Unite), proiecţie Cercul Militar, proiecţie ASE, proiecţie Facultatea de Arhitectură, Proiecţii Piaţa Roma.
Etapa a II-a de iluminare va avea loc în noaptea de duminică spre luni, urmând a fi aprinse ledurile din Piaţa Constituţiei, B-dul Regina Elisabeta, Şoseaua Kiseleff (Piaţa Victoriei-Arcul de Triumf), Proiecţie Primărie.
Iar etapa a III-a, în noaptea de luni spre marţi, când se vor aprinde Arcul de Triumf, Şoseaua Kiseleff (Arcul de Triumf-Piaţa Presei Libere), B-dul Aviatorilor, B-dul Constantin Prezan, Piaţa Presei Libere, Fântâna Mioriţa, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, B-dul Dacia, Calea Dorobanţi, Piaţa Operei, Pasaj Pipera-Tunari, Intrare municipiul Bucureşti, Piata Spania.
Iluminatul de sărbători în municipiul Bucureşti va fi complet aprins marţi, 6 decembrie 2011.
În acest an, pe lângă milioanele de beculeţe, mai multe clădiri emblematice din Bucureşti vor fi "impodobite" de holograme cu tematica sărbătorilor de iarna.
Astfel, bucureştenii se vor putea bucura de aspectul inedit pe care îl vor îmbrăca Academia de Studii Economice, sediul vechi al Primăriei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta, Cercul Militar Naţional, Universitatea de Arhitectura şi Urbanism "Ion Mincu", dar şi locuri reprezentative precum Piaţa Roma, situată la intrarea în Centrul Istoric.
Numărul total de beculeţe aprinse va fi de 2.607.832, iar 21,3 kilometri vor fi iluminaţi festiv.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/