Neagu Djuvara, despre Antonescu. Crin Antonescu

Ziare.com: Istoricul si filozoful Neagu Djuvara are o parere proasta si despre liderul PNLCrin Antonescu, dar si despre cel al PSDVictor Ponta.

"Iubitii de liberali sunt condusi acuma de Antonescu. Acum cateva zile a declarat ca Iliescu s-a retras din politica. Ca sa spui o asemenea prostie implinesti o vorba romaneasca: Daca prostul nu-i fudul, nu-i prost destul. Asta este Crin Antonescu", afirma Neagu Djuvara, intr-un interviu acordat lui Robert Turcescu, din care au fost difuzate fragmente, marti seara, la B1TV. 

Despre Ion Iliescu, istoricul este de parere ca in spatele sau se afla o parte a membrilor fostului Partid Comunist, care l-au instalat dreptpresedinte dupa Revolutie pentru a nu pierde puterea.

Neagu Djuvara: Cel mai mult il urasc pe Ion Iliescu

"Sa nu uitam ca el a fost adus de un grup, nu este initiatorul. Stiindu-se de la sfarsitul epocii Ceausescu ca ar fi unul dintre posibilii succesori, pus deoparte de Ceausescu, deci o parte din PC care a vrut sa pastreze puterea l-au luat pe acesta ca pe un fel de port drapel. In spatele sau este un grup intreg, posesor de industrii", a explicat scriitorul.

Nici despre Victor Ponta Neagu Djuvara nu are o parere prea buna, acesta afirmand despre liderul PSD ca este "o marioneta in mainile lui Ion Iliescu". 
"El il dirijeaza pe Victor Ponta, se vede foarte clar", a afirmat Neagu Djuvara.

La inceputul anului acesta, istoricul a mai afirmat, in cadrul unui interviu acordat Ziare.com, ca nu este de acord cu ceea ce se intampla in PNL. 

"Nu imi dau demisia dintr-un partid in care familia mea se afla de 170 de ani, dar nu sunt de acord cu ce se intampla, asa ca tac din gura", a declarat Djuvara.

"Am urmatoarea convingere: obligatia mea este sa nu-i dezamagesc pe cei aproape doua milioane de oameni care m-au votat, pe cei mai multi dintre ei in orice caz, sau pe cei mult mai multi de doua milioane care se confrunta cu aberatiile unei guvernari care nenoroceste Romania. Asta e in mult mai mare masura obligatia mea decat aceea de a nu-l dezamagi pe Neagu Djuvara", a fost replica lui Crin Antonescu.