Treceți la conținutul principal

Neagu Djuvara, despre Antonescu. Crin Antonescu

Ziare.com: Istoricul si filozoful Neagu Djuvara are o parere proasta si despre liderul PNLCrin Antonescu, dar si despre cel al PSDVictor Ponta.

"Iubitii de liberali sunt condusi acuma de Antonescu. Acum cateva zile a declarat ca Iliescu s-a retras din politica. Ca sa spui o asemenea prostie implinesti o vorba romaneasca: Daca prostul nu-i fudul, nu-i prost destul. Asta este Crin Antonescu", afirma Neagu Djuvara, intr-un interviu acordat lui Robert Turcescu, din care au fost difuzate fragmente, marti seara, la B1TV. 

Despre Ion Iliescu, istoricul este de parere ca in spatele sau se afla o parte a membrilor fostului Partid Comunist, care l-au instalat dreptpresedinte dupa Revolutie pentru a nu pierde puterea.

Neagu Djuvara: Cel mai mult il urasc pe Ion Iliescu

"Sa nu uitam ca el a fost adus de un grup, nu este initiatorul. Stiindu-se de la sfarsitul epocii Ceausescu ca ar fi unul dintre posibilii succesori, pus deoparte de Ceausescu, deci o parte din PC care a vrut sa pastreze puterea l-au luat pe acesta ca pe un fel de port drapel. In spatele sau este un grup intreg, posesor de industrii", a explicat scriitorul.

Nici despre Victor Ponta Neagu Djuvara nu are o parere prea buna, acesta afirmand despre liderul PSD ca este "o marioneta in mainile lui Ion Iliescu". 
"El il dirijeaza pe Victor Ponta, se vede foarte clar", a afirmat Neagu Djuvara.

La inceputul anului acesta, istoricul a mai afirmat, in cadrul unui interviu acordat Ziare.com, ca nu este de acord cu ceea ce se intampla in PNL. 

"Nu imi dau demisia dintr-un partid in care familia mea se afla de 170 de ani, dar nu sunt de acord cu ce se intampla, asa ca tac din gura", a declarat Djuvara.

"Am urmatoarea convingere: obligatia mea este sa nu-i dezamagesc pe cei aproape doua milioane de oameni care m-au votat, pe cei mai multi dintre ei in orice caz, sau pe cei mult mai multi de doua milioane care se confrunta cu aberatiile unei guvernari care nenoroceste Romania. Asta e in mult mai mare masura obligatia mea decat aceea de a nu-l dezamagi pe Neagu Djuvara", a fost replica lui Crin Antonescu. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/