Matusa Tamara a scapat cu onoarea nereperata

Fostul premier Adrian Năstase a fost achitat, joi, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru presupusele fapte de corupţie imputate de procurorii DNA.
Decizia a fost luată după patru ani de când dosarul numit de presă Mătușa Tamara a ajuns în faţa magistraţilor, timp în care a fost trimis înapoi pentru refacerea urmăririi penale, contestat la Curtea Constituţională şi amânat de nenumărate ori. În acest proces au fost audiați un număr record de martori: peste 900.
Adrian Năstase era acuzat de dare de mită, fostul său consilier, Ristea Priboi, de complicitate, iar Ioan Melinescu, fost şef al Oficiului de Prevenire a Spălării Banilor de sustragere si distrugere de înscrisuri.
De asemenea, au fost achitaţi de judecători şi Ioan Melinescu şi Ristea Proboi, pentru complicitate la fapte de corupţie.
Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al ICCJ.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încheiat în 24 noiembrie cercetarea judecătorească în cazul "Mătuşa Tamara". Instanţa anunţa atunci că în 7 decembrie se va pronunţa asupra acuzelor aduse de către Direcţia Naţională Anticorupţie fostului premier Adrian Năstase, consilierului acestuia Ristea Priboi şi fostului şef al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) Ioan Melinescu.
Pe 7 decembrie, instanţa a amânat pentru 15 decembrie pronunţarea în acest dosar.
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că este convins că instanţa îl va achita pe Adrian Năstase în dosarul "Mătuşa Tamara"