Cumparati produse, zarzavaturi, olandeze. Nu va luati dupa dement...

Preşedintele Traian Băsescu a făcut cumpărături, sâmbătă seară, într-un supermarket din Bucureşti, declarând, la plecare, pentru un post de televiziune, că a încercat să evite să cumpere zarzavaturi olandeze, el adăugând: "Cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze". 

Şeful statului a răspuns unor întrebări la plecarea din supermaket, precizând că a cumpărat brânză, apă minerală, decoraţii pentru pomul de iarnă şi zarzavaturi.
Întrebat cum i se par preţurile, Băsescu a răspuns: "Au crescut şi mai ales la zarzavaturi. Nu mai sunt zarzavaturi româneşti. Trebuie să recunosc că am evitat cât am putut zarzavaturile olandeze. Am preferat să cumpăr turceşti şi spaniole, dacă tot nu sunt româneşti. Şi cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze", informează Mediafax.

"Ar trebui să fim puţin mai senini şi mai siguri pe noi, pentru că ne place să ne autoflagelăm aşa, să ne vorbim de rău, să fim complexaţi. Nu este adevărat! Suntem o naţiune mare, a şaptea din Uniunea Europeană, performanţe economice să ştiţi că avem mai bune decât mulţi alţii la care ne uităm ca la Dumnezeu. Deci cred că ne-ar trebui ceva mai multă încredere în noi. Şi o să îţi mai spun ceva: cu cât ne vorbim noi înşine de rău mai mult pe la televizor, ambasadele să ştii că asta preiau ca mesaj, că nu vin să vorbească cu sute de oameni. Ce aud la televizor, aia transmit acasă", a spus preşedintele.