Treceți la conținutul principal

Cine o fi platit ca Ialomitianu sa iasa ministrul de finante al anului 2011 in Europa?

Hotnews:

Incredibil: Gheorghe Ialomitianu, ministrul de finante al anului in Europa

de Dragos Comache HotNews.ro
Joi, 22 decembrie 2011, 19:26 Economie | Finanţe

Gheorghe Ialomitianu, intr-un rar dialog cu presa
Gheorghe Ialomitianu, intr-un rar dialog cu presa
Foto: Agerpres
 Gheorghe Ialomitianu a primit din partea revistei The Banker, ce apartine gupului Financial Times, premiul Ministrul de Finante al anului in Europa. Distinctia vine pe fondul absentei cvasi-totale a lui Ialomitianu din spatiul public, el fiind deseori acuzat ca nu participa nici macar la intalnirile importante ale ministrilor de Finante din UE. Reprezentantii mediului de afaceri l-au acuzat deseori pe Ialomitianu de orice lipsa de initiativa, el fiind considerat un simplu executant al strategiilor convenite de Guvern cu FMI.

Surprinzatorul premiu vine intr-un an in care datele macroeconomice ale Romaniei s-au imbunatatit simtitor in urma aplicarii unor masuri de austeritate caracterizate drept "brutale" de seful Erste Bank.

Potrivit The Banker, premiul a fost acordat pentru activitatea ministrului, care a obtinut rezultate in implementarea reformelor structurale, mentinerea sustenabilitatii fiscale si a legislatiei fiscale. Gheorghe Ialomitianu a declarat pentru The Banker ca cel mai important obiectiv pe care l-a impus la Ministerul de Finante, dar si in cadrul guvernului, a fost indeplinirea angajamentelor convenite cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, care "a condus la recastigarea increderii pe piata interna si pe pietele financiare internationale".
Gheorghe Ialomitianu, desemnat cel mai bun ministru de finante de The Banker
Gheorghe Ialomitianu, desemnat cel mai bun ministru de finante de The Banker
Foto: captura ecran

Revista arata ca Romania a reusit sa incheie cu succes programul cu FMI in martie 2011 fara a trage ultima transa din imprumut si a semnat un nou acord stand by, de tip preventiv, in valoare de 3,5 miliarde de euro. De asemenea, publicatia mai spune ca, in iunie 2011, Romania a revenit pe piata europeana a obligatiunilor pentru prima data de la inceputul crizei financiare cu o emisiune de 1,5 miliarde de euro, care a avut un pret inauntrul intervalului existent pentru titlurile de stat spaniole.

Totodata, se arata ca agentia de evaluare financiara Fitch a crescut ratingul Romaniei la nivelul recomandat pentru investitii, intr-un moment in care calificativele statelor din zona euro aveau o tendinta opusa.

"Aceste succese justifica un program dureros de reduceri salariale si concedieri din sectorul public. Economia a facut eforturi pentru a reveni pe crestere in fata unor astfel de constrangeri bugetare, criza din zona euro ar putea duce in continuare la deteriorarea situatiei economice, insa domnul Ialomitianu nu s-a abatut", se spune in prezentarea facuta ministrului de finante din Romania.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

Mirele, fă ceva... Pleacă

Așadar, jucăm meciul-meciurilor în Islanda, cu, ați ghicit domnule Becali, cu Islanda, primul pas pentru calificarea la Euro cât o fi el că nu mai e 20-20 prin ușa din dos, deși UEFA ne-a ploconit să organizăm 4 meciuri pe Arătura Naațională și noi ce facem? Nu tragem NICI UN ȘUT pe poartă. Bine, a fost unul din penalty pe care ni l-a acordat cam gratis arbitrul... Nici un șut. Asta e ca și cum te-au duce la munte în chiloți sau urci la volan fără să fi condus în viața ta o trotinetă, nici măcar o mașină. Privirea pierdută în infinit a lui Mirel spune tot. Ce așteptări să ai de la un om care nu a terminat liceul, nu și-a luat BAC-ul?A, e fotbal, ziceți. Păi, domnilor, fotbalul în ziua de azi se joacă și cu capul, mai exact cu ce ai în cap. Trebuie să fi un geniu cu 4 clase ca să joci excelent și apoi să ajungi un antrenor deosebit. Nu e cazul la Radoi. E un neica-nimeni, sclavul lui Becali și atât.