Treceți la conținutul principal

Stelian Tanase despre suspendarea lui basescu

BASESCU SUSPENDATînapoi


Infrîngerea Opoziţiei la referendumul din 2007 a rămas pănă azi o traumă. Sunt destui care nu s-au vindecat şi doresc încheierea socotelilor. Atunci a fost o greşeală politică gravă – referedumul a invalidat hotărîrea Parlamentului. Băsescu a mizat corect că poporul nu va accepta ideea. Capului de locuitor i s-a părut un atac impotriva democraţiei, revoluţiei, a siguranţei sale, iar Băsescu a părut victima unui odios joc polticianist din partea nomenklaturii, excomuniştilor, securiştilor şi a parlamentarilor corupţi. Nu era el cel care a denunţat comunismul în faţa Parlamentului ? Era! Aşadar lumea a sărit să salveze democraţia şi pe preşedintele iubit, cum făcuseră minerii în 1990-1. Capul de locuitor nu a perceput exact manevrele complicate ale politicii. Cînd Băsescu a adus acuzaţii infamante la adresa regelui Mihai, vara asta, măştile au căzut. Platforma cu care cîştigase la referendum a dispărut. În 2007 încercarea de a-l suspenda pe Băsescu l-a reinventat din punct de vedere politic, i-a dat o statură, l-a aşezat pe un soclu de mare lider care vrea să facă reforme dar hidra reacţiunii nu îl lasă! A jucat această carte în 2009 şi a cîştigat al doilea mandat.


În fine. Mai e ceva. Dacă X. are un salariu bun, un job, restul nu contează. Cînd îl atingi la salariu şi job, atunci se întoarce împotriva ta. Este exact ce a făcut în 2010, cînd Băsescu a căzut în disgraţia milioanelor lui de admiratori neconditionaţi în urma măsurilor de austeritate. Acum Opoziţia agită iar stindardul suspendării. Povestea cu anticomunismul a căzut, iar standardul de viaţă este mai jos ca oricînd în ultimii zece ani. Datele problemei s-au schimbat. Un referendum pentru suspendarea lui Băsescu ar da un rezultat pozitiv. De data asta votul ar fi împotriva lui, suspendarea votată în Parlament ar fi validată. O ştie bine şi Băsescu, aflat sub 15% în sondaje. Acum Băsescu are în Parlament o majoritate confortabilă, o încercarea de a-l suspenda ar cădea la vot. Dar după alegeri, majoritatea va fi alta.


Adrian Năstase a evocat sîmbătă la 3×3 suspendarea lui Băsescu – dacă nu va încredinţa guvernul USL, în situaţia în care ar obţine 51% din voturi. Crin Antonescu ieri a spus şi el că prin atacurile împotriva justiţiei, Băsescu încalcă Constituţia, motiv serios pentru a fi suspendat. Victor Ponta a evocat şi el această posibilitate, cînd raportul de forţe din Parlament o va permite. Treptat cercul se strînge în jurul lui Băsescu. Discursul se radicalizează, Opoziţia face ce trebuie să facă o opoziţie – să contraatace. Campania electorală pare să-şi fi găsit tema politică. Dacă va cîştiga, USL îl va suspenda pe actualul preşedinte în exerciţiu şi va declanşa alegeri anticipate pentru Cotroceni. Băsescu are de ce se teme.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

Mirele, fă ceva... Pleacă

Așadar, jucăm meciul-meciurilor în Islanda, cu, ați ghicit domnule Becali, cu Islanda, primul pas pentru calificarea la Euro cât o fi el că nu mai e 20-20 prin ușa din dos, deși UEFA ne-a ploconit să organizăm 4 meciuri pe Arătura Naațională și noi ce facem? Nu tragem NICI UN ȘUT pe poartă. Bine, a fost unul din penalty pe care ni l-a acordat cam gratis arbitrul... Nici un șut. Asta e ca și cum te-au duce la munte în chiloți sau urci la volan fără să fi condus în viața ta o trotinetă, nici măcar o mașină. Privirea pierdută în infinit a lui Mirel spune tot. Ce așteptări să ai de la un om care nu a terminat liceul, nu și-a luat BAC-ul?A, e fotbal, ziceți. Păi, domnilor, fotbalul în ziua de azi se joacă și cu capul, mai exact cu ce ai în cap. Trebuie să fi un geniu cu 4 clase ca să joci excelent și apoi să ajungi un antrenor deosebit. Nu e cazul la Radoi. E un neica-nimeni, sclavul lui Becali și atât.