Treceți la conținutul principal

Spaga a la Cluuuuj. Marca PDL

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Radu Bica, a fost reținut, luni seara, de procurorii anticorupție, pentru o presupusă luare de mită.

Vicepreşedintele CJ Cluj, reţinut pentru luare de mită / Foto: Ziua de Cluj
Radu Bica urmează să fie prezentat instanței marţi, cu propunere de arestare preventivă. Bica este acuzat că, în schimbul unei sume de bani, a promis unor oameni de afaceri că le va atribui un contract de mentenanță la stadionul ”Cluj Arena”, scrie Ziua de Cluj.

În dosar mai este cercetat un avocat din Baroul București.
Potrivit NewsIn, Bică urma să primească de la doi oameni de afaceri suma de 25.000 de euro, pentru a le facilita câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena, bani din care a primit efectiv 10.000 de euro, informează DNA.

Astfel, în cursul lunii octombrie, Bică  a acceptat oferta a două persoane de a primi suma de  25.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

În aceleaşi împrejurări, vicepreşedintele CJ Cluj a pretins ca, la data de 27 octombrie 2011, să-i fie remisă o primă tranşă, în sumă de 10.000 de euro.

În data de 31 octombrie 2011, Bică a primit de la una dintre persoanele cu care făcuse înţelegerea suma de 43.000 de lei, echivalent a 10.000 de euro, ca obiect al infracţiunii de corupţie, procurorii  procedând la constatarea infracţiunii flagrante.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/vicepresedintele-cj-cluj-retinut-pentru-luare-de-mita_883212.html#ixzz1cRwF688C