Treceți la conținutul principal

paranoia autoritara a lui besescu

Excelent editorialul din Gandul al lui CT Popescu.


Piei Satană, şeful meu e Traian Băsescu!de Cristian Tudor POPESCUPostat la: 16.11.2011

Parcă văz un clip cu T. Băsescu stând cu mâinile în buzunare şi ţigara în gură, nu în faţa unei limuzine super, ci în faţa hărţii României, în vreme ce o voce din off îl întreabă: "E treaba preşedintelui să stabilească dacă sunt sau nu bani pentru salarii şi pensii, vorbind despre buget ca despre buzunarul propriu?". Băsescu: "Nu". "Poate preşedintele să se şteargă cu hotărârile Curţii Constituţionale?". Băsescu: "Nu". "L-a împuternicit cineva pe preşedintele ţării să-i chinuie, asemenea lui N. Ceauşescu, pe cetăţenii zilei de azi, în numele unui ipotetic viitor luminos?". Băsescu: "Nu". "Poate să pretindă preşedintele, asemenea lui N. Ceauşescu, că orice schimbare a puterii actuale înseamnă prăbuşirea României? ". Băsescu: "Nu". "Atunci de ce faceţi toate astea, domnule preşedinte?". Băsescu (scoţând colăcei de fum pe gură): "Pentru că o vreau".

Se vede că dl Băsescu îşi neglijează tot mai des tratamentul medicamentos pentru paranoia autoritară de care suferă. După lege şi democraţie, se duce şi ultima rămăşiţă de bun simţ a pacientului Băsescu, dacă l-a avut vreodată. Când conducerea executivă a unei companii nu poate asigura plata salariilor angajaţilor, conform legii, atunci prima măsură elementară este schimbarea respectivei echipe de către Consiliul de Administraţie. Dacă consideră că nicio remaniere a actualului guvern, în cap cu Boc, nu poate schimba nimic, atunci dl Băsescu mai are soluţia, iarăşi de bun simţ, a demisiei proprii.

În schimb, dl preşedinte ne comunică faptul că guvernul Boc e de neclintit, că nu poate exista ceva mai bun decât regimul Băsescu, că e o mare şansă pentru români să-şi înghită mizeria sub domnia lui.

Şi asta în condiţiile în care la Cluj DNA dezvăluie publicului o adevărată bombă murdară a corupţiei pedeliste. Un ghem de potlogării copt în ani de zile, organizat la cel mai înalt nivel al citadelei PDL, şi având ca personaj principal pe primarul Apostu, garantat de premierul Boc.

După 7 ani de discurs tunător anticorupţie al mâncătorului de corupţi la ţepuşă T. Băsescu, nu unor vameşi, pesedişti sau interlopi, ci unor membri marcanţi ai partidului său nu le-a tremurat mâna, n-au zis "piei Satană, şeful meu e Traian Băsescu" când au luat şpăgi cosmice. Au spus în schimb altceva, cu berea în faţă şi trabucul în dinţi, în vreme ce mai perfectau un şmen: "Bă, ce bine le zice şefu, hai că mai stăm o tură la butoane!".

Ordinul de mărime al sumelor răşluite rezultă din baremul pentru coborârea din pat: 100.000 euro. Iar T. Băsescu anunţă sfătos: "Nu sunt bani". Cum poţi vorbi de măsuri de austeritate cu asemenea cotoi morţi în dormitor, ce îndreptăţire morală mai ai să ceri sacrificii populaţiei?

Simplu, trebuie doar să te numeşti Băsescu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/