paranoia autoritara a lui besescu

Excelent editorialul din Gandul al lui CT Popescu.


Piei Satană, şeful meu e Traian Băsescu!de Cristian Tudor POPESCUPostat la: 16.11.2011

Parcă văz un clip cu T. Băsescu stând cu mâinile în buzunare şi ţigara în gură, nu în faţa unei limuzine super, ci în faţa hărţii României, în vreme ce o voce din off îl întreabă: "E treaba preşedintelui să stabilească dacă sunt sau nu bani pentru salarii şi pensii, vorbind despre buget ca despre buzunarul propriu?". Băsescu: "Nu". "Poate preşedintele să se şteargă cu hotărârile Curţii Constituţionale?". Băsescu: "Nu". "L-a împuternicit cineva pe preşedintele ţării să-i chinuie, asemenea lui N. Ceauşescu, pe cetăţenii zilei de azi, în numele unui ipotetic viitor luminos?". Băsescu: "Nu". "Poate să pretindă preşedintele, asemenea lui N. Ceauşescu, că orice schimbare a puterii actuale înseamnă prăbuşirea României? ". Băsescu: "Nu". "Atunci de ce faceţi toate astea, domnule preşedinte?". Băsescu (scoţând colăcei de fum pe gură): "Pentru că o vreau".

Se vede că dl Băsescu îşi neglijează tot mai des tratamentul medicamentos pentru paranoia autoritară de care suferă. După lege şi democraţie, se duce şi ultima rămăşiţă de bun simţ a pacientului Băsescu, dacă l-a avut vreodată. Când conducerea executivă a unei companii nu poate asigura plata salariilor angajaţilor, conform legii, atunci prima măsură elementară este schimbarea respectivei echipe de către Consiliul de Administraţie. Dacă consideră că nicio remaniere a actualului guvern, în cap cu Boc, nu poate schimba nimic, atunci dl Băsescu mai are soluţia, iarăşi de bun simţ, a demisiei proprii.

În schimb, dl preşedinte ne comunică faptul că guvernul Boc e de neclintit, că nu poate exista ceva mai bun decât regimul Băsescu, că e o mare şansă pentru români să-şi înghită mizeria sub domnia lui.

Şi asta în condiţiile în care la Cluj DNA dezvăluie publicului o adevărată bombă murdară a corupţiei pedeliste. Un ghem de potlogării copt în ani de zile, organizat la cel mai înalt nivel al citadelei PDL, şi având ca personaj principal pe primarul Apostu, garantat de premierul Boc.

După 7 ani de discurs tunător anticorupţie al mâncătorului de corupţi la ţepuşă T. Băsescu, nu unor vameşi, pesedişti sau interlopi, ci unor membri marcanţi ai partidului său nu le-a tremurat mâna, n-au zis "piei Satană, şeful meu e Traian Băsescu" când au luat şpăgi cosmice. Au spus în schimb altceva, cu berea în faţă şi trabucul în dinţi, în vreme ce mai perfectau un şmen: "Bă, ce bine le zice şefu, hai că mai stăm o tură la butoane!".

Ordinul de mărime al sumelor răşluite rezultă din baremul pentru coborârea din pat: 100.000 euro. Iar T. Băsescu anunţă sfătos: "Nu sunt bani". Cum poţi vorbi de măsuri de austeritate cu asemenea cotoi morţi în dormitor, ce îndreptăţire morală mai ai să ceri sacrificii populaţiei?

Simplu, trebuie doar să te numeşti Băsescu.