Ciocolata Postavaru face Bocul precum Udrea.

Deci, retineti trei cuvinte: Bocul, Udrea, Postavaru.
---

Boc şi Udrea au urcat cu Mercedesul până pe vârful Postăvarul. VIDEO

de Adrian POPESCUPostat la: 05.11.2011 20:41 Ultima actualizare: 05.11.2011 20:42
Boc şi Udrea au urcat cu Mercedesul până pe vârful Postăvarul. VIDEO
O raită pe şantierul noilor pârtii de schi din Poiana Braşov, urmată de o tăiere de panglică, de data asta grecească - inaugurarea unei fabrici de lactate în apropierea localităţii braşovene Feldioara, investiţie de 55 de milioane de euro a Olympus Group - astfel şi-a "umplut" premierul Emil Boc prima parte a zilei de sâmbătă.
Pilotat pe tot parcursul vizitei de colegul său de partid George Scripcaru, edilul Braşovului, primul ministru i-a avut în suită, în Poiana Braşov, pe Elena Udrea şi Gheorghe Ialomiţianu, pentru ca, pe drumul spre Feldioara, ministrul Turismului să dispară discret din peisaj, în locul său făcându-şi apariţia, la fabrica Olympus ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.
Cu Mercedesurile până pe vârful Postăvarul
Descinderea din Poiana Braşov s-a vrut o inspecţie a stadiului lucrărilor pe şantierului noii infrastructuri de schi pentru Festivalul Olimpic de Iarnă al Tineretului European - FOTE 2013 - ce va fi găzduit de România la începutul lui februarie 2013.
La bordul SUV-urilor Mercedes cu care veniseră, premierul şi suita lui au urcat până pe vârful Postăvarul, de unde au putut admira în voie peisajul celor 14 kilometri de pârtii noi, dotate cu instalaţii ultramoderne de transport pe cablu, de iluminat şi de înzăpezire artificială, pentru acestea din urmă construindu-se, pe platoul Ruia, şi un lac de acumulare cu o capacitate de 125.000 de metri cubi. Valoarea totală a investiţiilor, potrivit ministrului Udrea - 120 milioane de lei fără TVA, din care 88% din fondurile MDRT-ului, iar restul de 12% din bugetul local al Braşovului. Suma reprezintă circa un sfert din totalul celor 400 de milioane de lei alocate de MDRT pentru realizarea infrastructurii necesare FOTE 2013 în Poiana Braşov, Predeal, Azuga, Sinaia şi Râşnov, "cea mai mare investiţie de la buget în turismul montan din România după 1989", a mai precizat Elena Udrea.
"Da, numai că noi suntem cu lucrările făcute deja 80%, dar de la minister n-am primit până acum decât vreo 50% din finanţare", a completat-o, a reproş, primarul Scripcaru.
"Consumator fidel" de lactate greceşti"
După raita din Poiană a urmat inaugurarea "oficială" a fabricii de lactate Olympus Group, investiţie grecească de 55 de milioane de euro începută în 2008 şi pusă în funcţiune în iunie. Întinsă pe 2,5 hectare, fabrica dispune de utilaje ultramoderne, cu o capacitate de recepţie de 40 de tone de lapte pe oră şi o capacitate zilnică de producţie de 120 tone iaurt, 26,5 tone lapte UHT şi 100 tone brânzeturi, toată materia primă fiind procurată de pe piaţa românească, în principal de la fermierii din Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş.
Începută cu o slujbă de sfeştanie oficiată de un sobor de preoţi români şi greci, în frunte cu ÎPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, inaugurarea a continuat cu alocuţiunile preşedintelui Olympus Group, Dimitrios Sarantis, premierului Emil Boc, ministrului Valeriu Tabără şi primarului George Scripcaru. "Vă promit că o să devin un consumator fidel al acestor produse de calitate Olympus", a făgăduit Emil Boc la finalul cuvântării sale.
Apoi, dimpreună cu mitropolitul Streza, miniştrii Tabără şi Ialomiţianu şi edilul Scripcaru, premierul a trecut la "treaba" pentru care venise: tăierea panglicii inaugurale "oficiale", urmată, în ritm alert, de o plimbare prin fabrică, la finalul căreia, înainte de a-şi lua rămas-bun, a "onorat", preţ de câteva minute, şi gustarea oferită de gazde. Nu însă şi programul artistic pregătit de membrii Comunităţii Elene din Braşov, pentru care Emil Boc n-a mai avut vreme, lăsându-l în "grija" celorlalţi invitaţi, români şi greci, împânziţi pe la mese.