Treceți la conținutul principal

besescu loveste in presa online...

Cotidianul: Patru deputați ai puterii au scos o lege care va sufoca media online
 

Patru deputați ai puterii au scos o lege care va sufoca media online
De parcă nu erau suficiente toate presiunile pe care actuala putere le exercită asupra presei independente ( prin DNA, ANAF și oficioasele guvernamentale) , patru deputați ai majorității au născocit o lege care să amendeze și să închidă publicațiile potrivnice regimului Băsescu-PDL.
Cei patru deputații furioși pe presa liberă, Tudor Ciuhodaru ( fost PSD, fost PC, actualmente UNPR) , Petru Movilă ( PDL) , Mircia Giurgiu ( fost PDL, actualmente independent) și Amet Aledin ( minorități) s-au simțit pasămite amenințați de libertatea mult prea mare a presei online și s-au gândit că ar fi mai bine să o omoare încet. Venind astfel în întâmpinarea dorințelor locatarului de la Cotroceni, patronul acestui regim politic. Drept pentru care deputații mai sus amintiți au inițiat un proiect de lege în care invocându-se chipurile protecția minorilor se prevede ca " în presă ( totalitatea publicațiilor din România, difuzate prin tipărituri sau prin mijloace electronice) să fie interzis conținutul indecent ( ansamblul se scrieri, fotografii, desene, imprimări de orice fel care prin semnificația lor aduc ofensă pudorii) precum și orice alte forme de exprimare indecente" .
Mulți vor spune citind acest paragraf că e chiar foarte bine dacă se pedepsește agresarea vizuală de către presă a minorilor cu forme de exprimare lipsite de pudoare. Da, e foarte corect! Numai că parșivenia acestui text de lege stă în câteva cuvinte alese deloc întâmplător.
Spune legiutorul că e vorba despre " scrieri și orice alte forme de exprimare indecente" fără a le defini mai exact. Păi și dacă să zicem, onor președintele României ( recidivist în materie de jignit ziariștii) se trezește să îi strige din nou unei jurnaliste că e " păsărică" , " țigancă împuțită" sau să o invite " să o facă aici pe pe masă" sau unui jurnalist să îi spună că e " găozar" sau " tâmpit" ?! Ce trebuie să facă presa?? Să nu redea cuvintele "alese" ale președintelui?!
Sau dacă soțului fostei secretare generale a Guvernului îi vine iarăși pofta să îl amenințe pe vreun realizator de talk-show că " îl scuipă în față" , așa cum a făcut-o cu Mihai Gâdea, mass media ce să facă?? Pentru a proteja pudoarea minorilor și deci pentru a nu încălca legea lui Ciuhodaru&comp, să nu arate opiniei publice la ce presiuni și amenințări sunt supuși cei care dau în vileag corupția actualei puteri?!!
Trecând la partea a doua a legii înaintate ieri în dezbaterea Senatului, se poate vedea că acele mijloacele mass media care nu vor respecta prevederile de mai sus vor fi aspru amendate, mergându-se până la închiderea parțială și mai apoi definitivă a ziarelor și site-urilor cu pricina. Amenzile prevăzute sunt între 5.000-25.000 RON.
Mai mult, traseistul politic Tudor Ciuhodaru și ceilalți trei colegi ai săi s-au gândit să transforme Autoritătea Națională de Reglementare în Comunicații într-un CNA cu puteri sporite al publicațiilor online. Astfel, în lege se prevede că dacă ANRC-ul analizează și decide că un anume conținut al unei știri publicate pe site-ul unui ziar "atentează la pudoarea minorilor" poate bloca automat și discreționar accesul la site-ul respectiv.
Precizăm că acest proiect de lege a fost deja înaintat în dezbatere la Senat, iar Camera Deputaților- acolo unde puterea își trece fără probleme orice lege, este cameră decizională pe această lege.
Uitându-ne cu atenție la cine sunt inițiatorii acestui proiect de lege nu se poate să nu zâmbim amar când ne aducem aminte cum se dădea de ceasul morții traseistul politic Ciuhodaru când " tiranii" din USL nu-l lasă să se exprime liber, sau cum s-a ținut tare ca bradul Mircia Giurgiu atunci când a fost dat afară din PDL pentru că protestase împotriva corupțiile propriului său guvern.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/