Cheese-eating surrender monkeys

s-a trezit un tigan marocan sa faca misto de romani. Un marocan, pentru care parfumul cel mai fin este băsina de camila, sampania cea mai buna este pisatul de camila si mancarea ideala este balega de camila. Asta ne batjocoreste pe noi.

Gandul:

ROMÂNII, IRONIZAŢI DIN NOU ÎN FRANŢA. Soluţia "salvatoare" pentru naţionala de fotbal: un căpitan român: "Îţi imaginezi? Vă rog, daţi-mi mingea, pentru copii. Asta va face un român". VIDEO de Postat la: 26.11.2011 08:58 Ultima actualizare: 26.11.2011 11:59


Actorul francez Jamel Debbouze îi ironizează pe români la un post de radio. Sursă Foto: AFP/Mediafax/Francois Guillot

Românii au fost ironizaţi din nou în Franţa, în cadrul unei emisiuni radiofonice, în care umoristul francez de origine marocană Jamel Debbouze a propus o soluţie "salvatoare" pentru echipa de fotbal a Hexagonului, respectiv un căpitan român care să cerşească mingea. 

Actorul, umoristul şi producătorul francez de origine marocană Jamel Debbouze a fost invitat săptămâna trecută la o emisiune a postului de radio Rire et Chansons, cu ocazia lansării unui nou DVD al său, "Tout sur Jamel".

În timpul discuţiilor despre viaţa sa, umoristul este întrerupt de un apel telefonic de la preşedintele francez Nicolas Sarkozy, susţine el. Intrând în joc, prezentatorul emisiunii îl întreabă dacă îl consiliază pe şeful statului francez, cerându-i ca exemplu, o reformă propusă de el. "Expulzarea romilor este ideea ta?", îl întreabă moderatorul. "Da", răspunde Debbouze, "pentru că mă enervează". "Sunt mulţi români", continuă el.
"Dar românii sunt buni la fotbal", vine replica moderatorului.

"Da, este adevărat", îi răspunde umoristul. "Ar trebui să avem un căpitan român în echipa Franţei. Îţi imaginezi un căpitan român? Vă rog, daţi-mi mingea (...) pentru copii. Asta va face un român", conchide el, referindu-se la cerşetorii romi tot mai numeroşi în Franţa. Aceasta nu este prima dată când românii sunt ironizaţi în emisiunile satirice din Franţa. La 16 aprilie, Jonathan Lambert, un cunoscut umorist francez, a interpretat "salutul românesc" în cadrul emisiunii emisiunii "On n'est pas couchés", transmisă de postul de televiziune France 2, la o oră de maximă audienţă. Privirea umilă, palma întinsă şi tonul rugător au fost elementele prin care Jonatahan Lambert a ilustrat salutul românesc. Gestul francezului a generat dezbateri aprinse în rândul opiniei publice din cele două ţări.

* "Cheese-eating surrender monkeys", sometimes shortened to "surrender monkeys", is a derogatory description of French people that was coined in 1995 by a writer of the television series The Simpsons. The phrase has since entered two Oxford quotation dictionaries. After being popularized by National Review journalist Jonah Goldberg, it has frequently been used by journalists and academics. The phrase was particularly used in the run-up to the Iraq War, since France was opposed to military intervention in Iraq.