Treceți la conținutul principal

Bani pentru Pora

Boc alocă bani publici pentru revista condusă de Andreea Pora
Acasă » Actualitate
În timp ce presa neobedientă se sufocă din cauza crizei economice şi a presiunilor ANAF şi ale procurorilor regimului Băsescu, oficioasele puterii sunt bine alimentate din fonduri bugetare.

Guvernul Băsescu-Boc nu găseşte bani pentru spitale, şcoli, pensii, salarii, alocaţii pentru mame şi copii, dar se dă peste cap şi reuşeşte să facă rost de 1 milion de lei pentru a sponsoriza diverse publicaţii ce laudă deşănţat puterea şi atacă la baionetă opoziţia.

La sfârşitul lunii octombrie, guvernul reprezentat de Emil Boc a elaborat o hotărâre de guvern prin care s-a stabilit finanţarea a 36 de publicaţii culturale, printre care "Revista 22" (revista condusă de Andreea Pora, una dintre cele mai aprige susţinătoare ale regimului Băsescu-PDL), "Luceafărul", "România Culturală", "Convorbiri literare", "Muzica", "Teatrul azi" şi "Contemporanul", cu o sumă totală de 1,34 milioane de lei, se arată într-o ştire a agenţiei de presă Mediafax.

Proiectul de hotărâre prevede suplimentarea bugetelor Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Academiei Române, Consiliului Judeţean Mureş şi Consiliului Judeţean Sibiu din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2011, în vederea susţinerii editării publicaţiilor culturale.

Potrivit notei de fundamentare a HG, "este necesară asigurarea fondurilor pentru promovarea valorilor socio-culturale prin intermediul publicaţiilor din domeniul culturii scrise". De asemenea, prin acest proiect se vizează "evidenţierea şi punerea în valoare a creaţiilor literare, prin accentuarea diversităţii conţinuturilor şi expresiilor artistice, precum şi creşterea accesului la cultură, potrivit dispoziţiilor constituţionale".

Proiectul prevede suplimentarea bugetului Ministerului Culturii, la capitolul "Cultură, recreere şi religie", cu suma de 1.140.000 de lei, pentru susţinerea editării unor publicaţii culturale, editate de către uniunile de creaţie.

Astfel, nouă publicaţii ale Uniunii Scriitorilor din România vor primi fonduri:
"România literară" (100.000 de lei)
"Luceafărul" (50.000 de lei)
"Ramuri" (50.000 de lei)
"Orizont" (50.000 de lei)
"Apostrof" (50.000 de lei)
"Helikon" (50.000 de lei)
"Convorbiri literare" (50.000 de lei)
"Viaţa Românească" (50.000 de lei)
"Steaua" (50.000 de lei)
Uniunea Arhitecţilor din România va primi 50.000 de lei pentru revista "Arhitectura"
Uniunea Artiştilor Plastici din România pentru revista "Arta" (50.000 de lei)
Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România pentru revistele "Muzica" (20.000 de lei) şi
"Actualitatea Muzicală" (30.000 de lei), iar Uniunea Teatrală din România pentru "Teatrul azi" (40.000 de lei)

Totodată, vor fi finanţate şi publicaţiile:
"Cimbora" (25.000 de lei)
"Contemporanul. Ideea Europeană" (40.000 de lei)
"Conta" (25.000 de lei)
"Familia" (25.000 de lei)
"Hyperion" (30.000 de lei)
"Korunk" (50.000 de lei)
"Mişcarea Literară" (30.000 de lei)
"Mozaicul" (30.000 de lei)
"Poezia" (25.000 de lei)
"Poesis" (35.000 de lei)
"Revista 22" (50.000 de lei)
"Székelyföld" (40.000 de lei)
"Tribuna" (25.000 de lei)
"Várad" (20.000 de lei)

Finanţarea se acordă pe bază de contracte încheiate între Ministerul Culturii şi uniunile de creatori beneficiare sau, după caz, pe bază de contracte încheiate între minister şi beneficiari.

Totodată, proiectul de HG prevede şi suplimentarea bugetelor Consiliului Judeţean Mureş, cu suma de 100.000 de lei, pentru finanţarea editării revistelor culturale "Vatra" şi "Lato", cu 50.000 de lei fiecare, şi Consiliului Judeţean Sibiu, cu suma de 50.000 de lei, pentru finanţarea editării revistei culturale "Transilvania".

De asemenea, prin acest proiect de HG se suplimentează bugetul Academiei Române cu suma de 50.000 de lei pentru finanţarea următoarelor publicaţii culturale: "Arheologia Moldovei", "Revue des etudes sud-est europeennes", Anuarul Institutului de Istorie "George Bariţiu", "Materiale şi cercetări arheologice" şi "Analele Bucovinei".

Şi în luna mai a acestui an, Guvernul a suplimentat cu 2,55 milioane de lei bugetele Ministerului Culturii, Academiei Române şi Consiliului Judeţean Mureş, pentru susţinerea editării unor publicaţii culturale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/