un alt profet mincinos...

Money.ro:
Profetul crizei" zice că poate salva lumea. Vezi planul lui

Sursa: Money.ro | Publicat: 13 oct 2011, 00:21 | Actualizat: 13 oct 2011, 00:23

Nouriel Roubini, împreună cu alţi 3 economişti (Daniel Alpert - Westwood Capital, Robert Hockett - Cornell University) au pus la cale un plan de salvare de 1.200 miliarde dolari pentru salvarea economiei globale.În documentul "The Way Forward", cei trei economişti prezintă un plan de salvare al economiei globale care conţine trei puncte importante.

Un program de investiţii în sistemul public al statelor afectate de criza economică care se va întinde pe o perioadă de 5-7 ani pentru a revigora infrastructura publică. Astfel, se vor crea noi locuri de muncă şi se vor stabili fundamentele unei economii bazate pe competitivitate. Aceste măsuri vor crea efecte multiplicatoare în economiilor statelor; programe de finanţare pentru ţări la dobânzi mici.

Restructurarea datoriilor statelor cu probleme, reforme în sectorul bancar şi imobiliar.

Reforme la nivel global pentru a restabili echilibrele macroeconomice în economia mondială; În următorii 5-7 ani, creşterea consumului în China şi alte ţări emergente reprezintă una dintre soluţiile pentru stabilizarea pieţelor. De asemenea se va observa o scădere a consumului în economiile dezvoltate.