Treceți la conținutul principal

Păvălache.

Ce sa mai zici? STATUL e obligat sa-l despagubeasca pe primul corupt al tarii, Fănel Păvălache, cu 10.000 de euro...
---


ADEVARUL: Fostul consilier guvernamental, Fănel Pavalache, zis „Crapul”, condamnat pentru corupţie, va primi de la statul român 10.000 de euro daune morale, pentru conditiile de detentie si incalcarea prezumtiei de nevinovatie,  în urma unei decizii date de CEDO.
Fănel Pavalache, fostul consilier al lui  Şerban Mihăilescu a dat in judecata statul roman la CEDO in anul 2003, reclamând condiţiile de detenţie, dar şi încălcarea prezumţiei de nevinovaţie în cazul său.

Deranjat de colegii de celulă fumători

Pavalache a invocat, în plângerea depusă la CEDO, faptul că a fost nevoit, în timpul arestului preventiv, să stea în aceeaşi celulă cu fumători, ceea ce a dus la îmbolnavirea sa. Curtea a constatat că în momentul în care a fost arestat preventiv, examenul medical arăta că este sănătos.

Dupa un an de detenţie, un nou control medical a arătat că Pavalache suferă de bronşită asmatică. CEDO susţine că, atunci când o persoană este plasată în responsabilitatea statului, în detenţie, este responsabilitatea acelui stat de a da o explicaţie pentru deteriorarea stării de sănătate.
Curtea Europeana a constatat că statul român  nu a depus toate eforturile pentru a îi asigura lui Pavalache condiţii de detenţie care să respecte demnitatea umană.

Declaraţiile procurorului i-au încălcat prezumţia de nevinovăţie

În ceea ce priveşte respectarea prezumţiei de nevinovăţie, Curtea a considerat că ecoul pe care cazul Pavalache l-a avut în mass-media este inevitabil într-o societate democratică. Cu toate acestea, se atrage atenţia asupra termenilor folosiţi de reprezentanţii statului implicaţi în anchetă.

Astfel, s-a reţinut faptul că, în timp ce îi informa pe jurnalişti despre arestarea provizorie a lui Pavalache, procurorul de caz a susţinut că toate probele stabilesc cu certitudine către vinovăţia acestuia. Aceste declaraţii ale procurorului de caz, au considerat judecătorii CEDO, au adus atingere prezumţiei de nevinovăţie de care ar fi trebuit să beneficieze Pavalache.

1.800 de euro cheltuieli de judecată

CEDO a decis că statul roman se face vinovat de încălcarea prevederilor Convenţiei Drepturilor Omului cu privire la condiţiile de detenţie şi la prezumţia de nevinovăţie. Astfel, Pavalache va primi 10.000 de euro daune morale, precum şi 1.800 de euro cheltuieli judiciare.

Condamnat în dosarul ”Mită la Guvern”

Fanel Pavalache, fost consilier al fostului ministru PSD Şerban Mihailescu, a fost eliberat conditionat, în iunie 2006, pentru bună purtare, după executarea a aproximativ patru ani din cei şase la care a fost condamnat definitiv, pentru fapte de coruptie.

Pavalache a fost arestat în 2002, în urma unui flagrant instrumentat în cazul cunoscut sub numele „Mită la Guvern”, considerat primul mare dosar de coruptie. El a fost condamnat pentru o mită de 20.000 de dolari, de la persoane din conducerea Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), pentru a bloca procedurile de lichidare ale băncii. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/