Munca si spaga...

DirectorulAgentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian, a fost retinut sambata de procurorii DNA, in urma unui flagrant, transmit televiziunile de stiri. Bian ar fi fost arestat in timp ce primea 80.000 de lei de la angajatii agentiei din Brasov. In plus, procurorii anticoruptie efectueaza perchezitii la biroul lui Bian.Flagrantul a fost realizat la Brasov, unde Bian s-a deplasat sa ridice banii.

Banii ar fi provenit de la mai multi angajati ai AJOFM Brasov ce erau amenintati cu disponibilizarea. Ei ar fi strans 80.000 de lei pentru a-i oferi sefului ANOFM in schimbul mentinerii in functii.

Potrivit reprezentantului DNA Bucuresti, Gabriela Balaban, preluata de Agerpres, actiunea este in desfasurare, procurorii efectuand perchezitii in mai multe locatii in vederea ridicarii de documente.

Seful ANOFM urmeaza sa fie adus la Bucuresti, unde procurorii anticoruptie vor hotari daca emit mandat de retinere pentru 24 de ore si daca il vor prezenta pe Bian instantei cu propunere de arestare preventiva.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a spus pentru Antena 3 ca nu stie nimic despre acest caz, insa orice persoana implicata intr-un astfel de caz "pleaca imediat pentru a nu afecta imaginea institutiei". Consiliera premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, a declarat pentru Realitatea TV ca e o dovada ca "in sfarsit, justitia isi face treaba... Poate fi oricine; daca a gresit, trebuie sa plateasca in justitie. E semn ca politicul nu se amesteca in justitie".