Doua caractere infecte, pozitii diferite fata de Rege. Cazul Iliescu Ion si cazul basescu traian

Adevarul: Fostul preşedinte Ion Iliescu i-a trimis, luni, Regelui Mihai I, o scrisoare în care îi recunoaşte "actul curajos de la 23 august 1944".
"Majestate, permiteţi-mi să vă transmit cele mai calde urări cu prilejul împlinirii venerabilei vârste de 90 de ani. Numele dumneavoastră este legat, îndeosebi, de un moment decisiv din istoria contemporană a României - actul de la 23 august 1944, prin care a încetat alianţa cu Germania hitleristă, s-a realizat întoarcerea armelor şi alăturarea ţării noastre la coaliţia Naţiunilor Unite.
Fără actul curajos de la 23 august 1944, nu doar statutul politic al României la sfârşitul războiului ar fi fost afectat, dar şi modul de desfăşurare a ostilităţilor pe teritoriul ţării noastre şi îndeosebi soarta Ardealului - revenirea sa integrală la teritoriul ţării.
Cine nu înţelege acest lucru, săvârşeşte o mare eroare. Iar meritele dumneavoastră, în calitate de şef al statului, la înfăptuirea acestui act, sunt incontestabile", a scris Iliescu.
VA REAMINTESC FAPTUL CA ESTE VORBA DE ACELASI ILIESCU CARE L-A ALUNGAT PE REGE DIN TARA IN 1990. 
Adevarul: Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat luni dacă are un mesaj în contextul zilei de naştere a Regelui Mihai şi a discursului acestuia, de marţi, din Parlamentul României.

Şeful statului a refuzat iniţial să răspundă întrebării, susţinând că evenimentul pentru el, marţi, este doar întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Intrebat dacă Preşedinţia va transmite un mesaj cu acest prilej, Băsescu a răspuns: "Pentru ce?".
Un jurnalist i-a spus preşedintelui că doreşte să îi adrese o întrebare legată de şedinţa solemnă de marţi a Parlamentului, în care Regele Mihai va adresa un mesaj, iar preşedintele a răspuns: "Doamnă, dacă aveţi întrebări pe tema de azi (pe subiecte economice, n.r.). Tema de mâine, pentru mine, e Barroso, întâlnirea cu Barroso".
"Nu, dar un mesaj care să spună ce?", a continuat preşedintele.

FARA COMENTARII...