De ce este Baconschi-Scaraoschi o jigodie si o curva...


COTIDIANUL: Pe 29 noiembrie 2010, ministrul afacerilor Externe al României, Teodor Baconschi, a declarat presei române că l-a invitat pe dictatorul Muammar Gaddafi la Bucureşti:
"I-am transmis (ministrului de Externe libian – n.a.) dorinţa noastră ca dialogul politic la nivel înalt, restabilit prin vizita de acum patru ani a preşedintelui României, Traian Băsescu, să continue în cadrul unei vizite a liderului libian la Bucureşti".
Întrevederea bilaterală a ministrului Teodor Baconschi cu omologul său libian, Mussa Kussa, 2010-11-29 / Tripoli  - Libia (Foto: MAE)
-
COMUNICAT OFICIAL MAE, 20 oct 2011:
Ministerul Afacerilor Externe salută eliberarea oraşului Sirte

Cucerirea oraşului Sirte, la 20 octombrie 2011, reprezintă un moment cardinal în eforturile poporului libian şi Consiliului Naţional de Tranziţie de eliberare a Libiei. În timpul luptelor, colonelul Muammar Ghadafi, care a condus despotic ţara timp de 42 de ani, şi-a găsit sfârşitul alături de membri ai forţelor care i-au rămas loiale şi au prelungit suferinţele şi distrugerile aduse de cele opt luni de confruntări armate din Libia.
Ministerul Afacerilor Externe salută hotărârea cu care poporul libian s-a ridicat împotriva injustiţiilor unui regim dictatorial şi a perseverat pentru eliberarea întregii ţări. România va sprijini procesele de reconstrucţie şi reconciliere în Libia.
Informaţii suplimentare:
România a recunoscut Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) ca unic partener politic în relaţiile cu Libia, la 1 septembrie 2011.
Activitatea Ambasadei României la Tripoli a fost reluată la 2 octombrie 2011, la nivel de însărcinat cu afaceri a.i.