Basescu se indreapta spre un mandat de 12 ani. In puscarie...

ANTENA 3: La "Exces de putere" de la Antena 3 au fost difuzate materiale dovezi palpabile referitoare la faptul că preşedintele Traian Băsescu a fost cercetat pentru spălare de bani, iar dosarul cu pricina a fost închis pe motivul dobândirii de imunitate prezidenţială a învinuitului. 

Realizatoarea Oana Stancu a prezentat documente care l-ar incrimina pe Traian Băsescu de spălare de bani, acesta riscând să facă 12 ani de închisoare. Documentele tranzacţiilor datează începând cu anul 2000, când Traian Băsescu a cumpărat un teren din Băneasa cu 1.000.400.000 lei vechi pentru a-l vinde mai târziu cu 12 miliarde de lei vechi.

Realizatoarea emisiunii a prezentat pe parcursul emisiunii toate contractele tranzacţiilor imobiliare în care preşedintele României, Traian Băsescu, sau fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, au fost parte. 

„Toată această spirală a banilor care s-au pierdut în aceste tranzacţii sunt motive pentru care preşedintele României a fost cercetat pentru spălare de bani. Dosarul a fost închis nu pentru că faptele nu existau sau nu se probau, ci pentru că domnia sa a dobândit imunitate. Acestea sunt motive petru care domnia sa (n.r.  - Traian Băsescu) ar putea risca până la 12 ani de închisoare“, a declarat Oana Stancu în debutul subiectului prezentat la „Exces de putere“.

Potrivit documentelor prezentate în cadrul emisiunii, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a clasat dosarul în care era cercetat Traian Băsescu, a fost „deconexată“ lucrarea referitoare la Costel Căşuneanu de cea referitoare la Traian Băsescu şi acţiunea în privinţa lui Căşuneanu a fost continuată.

„Faptul că cele două dosare au fost disjunse este absolut de râs. Pentru că atunci când speli bani o faci într-un şir de persoane. În cazul ăsta a rămas spălător doar domnul Căşuneanu“, a declarat Mugur Ciuvică.

Pe marginea subiectului a vorbit şi Sergiu Andon. 

Vezi mai jos de ce consideră avocatul că a greşit Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor în tratarea dosarului lui Băsescu.

Dovezile pentru suspiciunea de spălare de bani în privinţa lui Băsescu
Get Adobe Flash player

Aflaţi din materialul video de mai jos povestea tranzacţiei din anul 2000 a terenului din Băneasa, cumpărat de Băsescu cu 1,4 miliarde de lei vechi şi vândut lui Căşuneanu cu 12 miliarde de lei vechi.

Traian Băsescu a fost cercetat pentru spălare de baniGet Adobe Flash player


La două luni după ce dosarul său a fost clasat, Traian Băsescu a susţinut, în septembrie 2005, la prezentarea unui bilanţ al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, un discurs care pare a se potrivi foarte bine cazului său.

Alocuţiunea lui Băsescu la sediul Oficiului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor
Get Adobe Flash player


Elena Udrea l-a reprezentat ca avocat pe preşedintele Traian Băsescu în dosarul privind achiziţionarea casei de pe strada Ştefan Mihaileanu nr. 2. Actualul ministru a Turismului a explicat, la acea dată, verdictul de neîncepere a urmăririi penale primit de Băsescu la procurorul de caz,  în mandatul Botoş.

Udrea a explicat, ca avocat al lui Băsescu, decizia în dosarul preşedintelui

Get Adobe Flash player