Treceți la conținutul principal

Un imbecil: Marcel Pavel


7 sep 2011, 10:28 | Actualizat (acum 55 min)

Marcel Pavel a explicat în exclusivitate la Realitatea Tv motivul pentru care nu a respectat versurile imnului naţional pe care l-a cântat pe Naţional Arena. Artistul a spus că a evitat versul "Triumfător în lupte, un nume de Traian" pentru a nu fi interpretat politic.

2011-09-07 10:59:26
Pavel: Dacă spuneam versul "Triumfător în lupte, un nume de Traian" se interpreta politic
închide
Marcel Pavel a greşit imnul naţional / FOTO: Grup RC
Marcel Pavel a greşit versurile imnului naţional pe care l-a cântat înainte de meciul România-Franţa. Artistul susţine că Federaţia Română de Fotbal i-a impus să cânte doar primele două strofe ale imnului.
"Nu putea fi intonat integral imnul. Strofele au fost alese de Federaţia Română de Fotbal. Nu aruncaţi cu pietre în munca omului. S-au ales strofele, nu puteau fi toate cântate. E o obrăznicie. Mi s-a zis să cânt acele două strofe. Am ales strofele împreună cu Federaţia. Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume/Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman, apoi am repetat primul refren. Primul refren l-am ales ca să îi îndemnăm la luptă. Dacă spuneam Triumfător în lupte, un nume de Traian!, se interpreta politic. E ca o glumă acum. Dacă cântam asta după spuneaţi de ce aţi cântat asta. Împreună cu soproana Coman trebuiau cântate în trei minute cele două imnuri. Partea orchestrală a fost făcută ca refrenul să se repete de două ori, ca publicul să cânte cu mine, pentru că suporterii nu ştiu toate versurile. Nu am greşit cu nimic. A fost un mesaj pentru francezi", a declarat la Realitatea Tv, Marcel Pavel.
Cum arată strofa a doua din “Deşteaptă-te române!”
Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman, un sânge de roman
Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian!”
Ce a cântat Marcel Pavel:
Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman, un sânge de roman
Acum ori niciodată croiește-ți altă soartă,
La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani, și cruzii tăi dușmani
Acum ori niciodată croiește-ți altă soartă,
La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani, și cruzii tăi dușmani”


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/marcel-pavel-daca-spuneam-versul-triumfator-in-lupte-un-nume-de-traian-se-interpreta-politic_868420.html#ixzz1XFzHo4zi