Cutremurul Nokia

Ce mai mermeleala era acum 3 ani cand au venit finlandezii la Jucu, ce se mai vindeau terenuri, ce isi mai faceau taranii planuri, de ziceai ca - gata - Finlanda se muta in Romania. O fabrica Nokia construita intr-o luna a creat 2.200 de locuri de munca. Pe salarii minime, sa fim intelesi, pentru ca finlandezii nu au venit aici ca sa-i imbogateasca pe romani. Nu, au venit pentru ca era mana de lucru ieftina. Probabil ca dupa ce s-au cules strugurii si prunele de vreo doua ori in Cluj, finlandezii si-au dat seama ca eficienta nu este mama romanilor si au decis sa puna lacat pe uzina. Asa cum au venit, asa si pleaca.
Ati vazut vreun telefon Nokia produs la Jucu? Eu da. E o chestie ieftina si simpla pe care o poti folosi ca sa desfaci o bere. Fara touchscreen sau alte treburi sofisticate. Mi se pare normal sa nu mai investesti intr-o fabrica pentru telefoane din preistorie cand asiaticii te inunda cu smarphone-uri.
Si pentru Nokia s-a facut, de urgenta, o sedinta de guvern. Si dupa asta, anca boagu a zis ca trebuie o remaniere guvernamentala... Deci Nokia a zguduit bananierul si cineva trebuie sa cada din copac. Cine, domnule boc?
PS Facem pariu ca nimeni din guvern nu (mai) are telefon Nokia?