Cum am traversat Bulgaria fara sa platesc vigneta...

La plecare spre Grecia am fost nevoit, asta e, sa trec prin Bulgaratata, si, just in case, am zis: hai sa dau 6 euro pe vigneta. Dupa ce am trecut de vama de la Ruse am oprit aproape de un ghiseu unde se videau vignete. In jur mai erau cateva masini de Romania. Dau 10 euro, bulgarul ma intreaba daca nu am un euro. Zic nu si dau din cap (imediat mi-am dat seama ca l-am bagat in ceata pe om pentru ca gestul Nu de la noi este Da la ei...). Omul ofteaza si scormoneste intr-o cutie si imi da rest 4 euro. In minte imi apare fulgerator o amintire de pe vremea in care taxa se platea la vama si cand, la hartia de 10 euro, militianul mi-a dat rest 4 leva...
In fine trecem de Bulgaria, vacanta in Grecia, alea-alea, in Grecia nu e nici o taxa de drum, si vine vremea sa revenim in Bulgaria... Sotia ma intreaba daca mai cumparam vigneta si dupa ce raspund negativ, cu o referire nu tocmai placuta la drumurile lor, sotia achieseaza si nu mai luam vigneta.
Pe la sfertul drumului in Bulgaria ne trage pe dreapta un echipaj. Politistul vorbea romana. Se ia ca de ce nu avem vigneta. Sotia scoate vechea vigneta, politistul se uita la ea si constata ca e expirata de 2 zile. Ei, si pana la urma il convingem ca noi doar am traversat Bulgaria, nu am stat acolo si deci nu am uzat minunatele lor sosele in contul sumei de 7 euro. Bulgarul se lasa induplecat si ne roaga sa punem vigneta in parbriz, macar :) Plecam. Dupa vreo 50 km ne opreste alt bulgar. Se uita la parbriz, vede vigneta, si ne avertizeaza ca am depasit viteza. Nu ne face nimic, insa. Si uite asa am trecut de Bulgaria fara vigneta si fara amenda... :)