Bisnita cu bilete la... muzeul Antipa!

Ok, inteleg bisnita cu bilete la Patria sau Scala pe vrea lui ceasca, la meciurile de fotbal de pe vremea impuscatului si de pe vremea de dupa impucarea impuscatului, poate chiar si bisnita cu bilete la teatru, la vreun concert mai ca lumea. Dar de bisnita cu bilete la intrarea in Muzeul Antipa nu am mai auzit. In general nu am auzit de bisnita cu bilete la intrarea intr-un muzeu, in Romania...
Sa rad sau sa ma intristez?
Gandul: Reprezentanţii Muzeului Antipa au declarat, pentru Mediafax că s-au confruntat duminică cu câteva situaţii neprevăzute - anumite persoane au făcut "bişniţă" cu bilete deja folosite, pe care le-au vândut altor oameni pentru ca aceştia din urmă să poată vizita muzeul fără să plătească.
"Se face bişniţă cu biletele. Noi ne-am prins şi nu mai intră nimeni care susţine că a cumpărat înaintemai multe bilete şi acum şi-a adus şi familia", a declarat pentru MEDIAFAX Diana Ion, muzeograf la Muzeul Antipa.
Potrivit acesteia, la Antipa au fost oameni care au încercat să intre în muzeu cu bilete care fuseseră deja "bifate" de către personalul instituţiei.
"Au fost şi câţiva oameni care au vrut să intre în muzeu cu bilete pe care susţineau că le-au cumpărat înainte. Ei toţi spuneau că au venit mai devreme şi au cumpărat mai multe bilete şi acum şi-au adus şi familiile. Acum nu mai intră nimeni care susţine că a cumpărat bilete înainte", a explicat Diana Ion.
Pentru adulţi, biletul de intrare la Muzeul Antipa costă 20 de lei, în timp ce elevii trebuie să plătească 5 lei, iar studenţii şi pensionarii 10 lei. Muzeul Antipa poate fi vizitat de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 20.00.
Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti s-a redeschis sâmbătă, la ora 10.00, după aproape trei ani în care a fost în renovare. Zeci de persoane au format cozi la uşile de la intrarea în instituţie dinainte de ora de deschidere, pentru a vedea o expoziţie transformată total, completată cu tehnologie modernă, în care fermecătoare rămân însă tot vechile exponate. Publicul a putut intra în Muzeul Antipa sâmbătă, până la ora 19.30, ultimii vizitatori părăsind instituţia între orele 20.30 - 21.00.
Potrivit primelor estimări ale personalului Antipa, încasările din biletele achiziţionate sâmbătă de vizitatori cu bani cash au fost de peste 30.700 de lei. Au fost însă şi vizitatori care au cumpărat bilete de la cele două automate cu tichete plătind cu carduri bancare, fapt pentru care valoarea totală a încasărilor din biletele vândute de Muzeul Antipa în prima zi de redeschidere a instituţiei va fi disponibilă cel mai probabil peste câteva zile. De asemenea, reprezentanţii Antipa nu cunosc în momentul de faţă încasările de la magazinul muzeului, de unde vizitatorii pot cumpăra obiecte personalizate.
Pe de altă parte, tot potrivit unor estimări iniţiale oferite MEDIAFAX de reprezentanţii muzeului, peste 3.000 de persoane au vizitat Muzeul Antipa, sâmbătă, când instituţia a fost redeschisă după aproape trei ani de renovare. Cifrele exacte privind numărul de vizitatori în prima zi de redeschidere a muzeului urmează să fie disponibile în cursul zilei de duminică.
Personalul Muzeului Antipa se aşteapta încă din dimineaţa zilei de sâmbătă la un număr imens de vizitatori. Potrivit informaţiilor oferite la solicitarea MEDIAFAX, într-o zi "plină", înainte de renovare, Muzeul Antipa era vizitat de circa 1.000 de persoane. Pe de altă parte, la Noaptea Muzeelor, când expoziţiile puteau fi văzute gratuit, Antipa era vizitat în circa şase ore de aproximativ 19.000 de persoane. Totodată, dacă în 2008, înainte de închidere, Muzeul Antipa a avut 170.000 de vizitatori pe an, personalul instituţiei estimează că pe viitor vor fi peste 250.000 de intrări anual.
Pe de altă parte, reprezentanţii Muzeului Antipa au precizat că nu au fost înregistrate niciun fel de incidente, sâmbătă, în cursul celor zece ore de vizite în Muzeul Antipa. "Totul a decurs foarte bine", au spus reprezentanţii Muzeului Antipa. Ei au precizat că vizitatorii, în special copiii, au avut uneori tendinţa să atingă exponatele, însă muzeul este dotat cu senzori de mişcare şi a fost foarte bine supravegheat de personalul instituţiei.
Şi duminică, în cea de-a doua zi de la redeschiderea Muzeului Antipa, sute de oameni au format cozi la uşile instituţiei încă de la ora 10.00 pentru a vedea muzeul după renovare. La momentul difuzării acestei ştiri peste 500 de persoane, care formează o coadă care se întinde de la intrarea în Antipa şi până pe trotuar, spre Muzeul Ţăranului Român, aşteaptă să intre în muzeu. Muzeul îşi va închide uşile la ora 20.00, ultima vizită fiind permisă de la ora 19.00.
Personalul muzeului se aşteaptă ca duminică, în cea de-a doua zi de redeschidere a muzeului, instituţia să fie vizitată de peste 3.000 de persoane.