UDMR - ucigași de copii ținuți sau numiți în postul de ministru al sănătății

cseke atilla, minstru UDMR al sanatatii pana acum o saptamana-doua, nu a demisionat din functie, cum ar fi fost normal, acum un an dupa incendiul de la maternitatea Giulesti. Nu, a demisionat pentru ca nu ar fi primit mai multi bani de la buget. Dupa ce s-au gandit bine, desteptii de la UDMR au ales un ministru si mai capabil. Ladislau Ritli, care in 2002 a fost acuzat de moartea a 20 de copii, in Bihor, ca sef al Directiei de Sanatate publica.
O intrebare: chiar nu va e rusine?

Adevarul: De numele lui se leagă însă un scandal. În 2002, într-un timp relativ scurt, 20 de copii au murit la Maternitatea din Oradea, pe care el o avea în subordine.
Aici vezi ce avere are Ritli Ladislau!

După mai multe verificări, poliţia a afirmat că medicii se făceau vinovaţi de decesul nou-născuţilor.

Ca urmare a scandalului, în data de 13 aprilie 2002, Ministrul Sănătăţii de atunci, Daniela Bartoş, a anunţat demiterea din funcţie a şefului Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Ladislau Ritli, precum şi a directorului adjunct responsabil cu medicina preventivă, medicul Zoia Bitea.

Ministerul anunţa atunci că cel puţin cinci dintre cei douăzeci de bebeluşi au murit din cauza infectării cu un microb (klebsiella pneumoniae), iar îmbolnăvirile au fost cauzate de nerespectarea normelor de igienă obligatorie în orice unitate sanitară.

Colegiul  Medicilor a efectuat atunci o anchetă însă nu a găsit pe nimeni vinovat.

După un an, Ritli Ladislau a revenit în funcţia de director al DSP Bihor.
Boc: "El nu a avut o responsabilitate concretă"
Premierul Emil Boc a fost întrebat miercuri, după numirea lui Ritli Ladislau în funcţie, despre situaţia din 2002. Emil Boc a afirmat că "partenerii de la UDMR" i-au spus că el şi-a dat demisia atunci.
"Am întrebat partenerii de la UDMR şi am verificat acest aspect. Am aflat că în urma unor accidente nefericite domnul Ritli şi-a dat demisia atunci... El nu a avut o responsabilitate concretă, ci doar prin faptul că deţine funcţia", a declarat premierul Boc. Vezi aici detalii!