Treceți la conținutul principal

UDMR - ucigași de copii ținuți sau numiți în postul de ministru al sănătății

cseke atilla, minstru UDMR al sanatatii pana acum o saptamana-doua, nu a demisionat din functie, cum ar fi fost normal, acum un an dupa incendiul de la maternitatea Giulesti. Nu, a demisionat pentru ca nu ar fi primit mai multi bani de la buget. Dupa ce s-au gandit bine, desteptii de la UDMR au ales un ministru si mai capabil. Ladislau Ritli, care in 2002 a fost acuzat de moartea a 20 de copii, in Bihor, ca sef al Directiei de Sanatate publica.
O intrebare: chiar nu va e rusine?

Adevarul: De numele lui se leagă însă un scandal. În 2002, într-un timp relativ scurt, 20 de copii au murit la Maternitatea din Oradea, pe care el o avea în subordine.
Aici vezi ce avere are Ritli Ladislau!

După mai multe verificări, poliţia a afirmat că medicii se făceau vinovaţi de decesul nou-născuţilor.

Ca urmare a scandalului, în data de 13 aprilie 2002, Ministrul Sănătăţii de atunci, Daniela Bartoş, a anunţat demiterea din funcţie a şefului Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Ladislau Ritli, precum şi a directorului adjunct responsabil cu medicina preventivă, medicul Zoia Bitea.

Ministerul anunţa atunci că cel puţin cinci dintre cei douăzeci de bebeluşi au murit din cauza infectării cu un microb (klebsiella pneumoniae), iar îmbolnăvirile au fost cauzate de nerespectarea normelor de igienă obligatorie în orice unitate sanitară.

Colegiul  Medicilor a efectuat atunci o anchetă însă nu a găsit pe nimeni vinovat.

După un an, Ritli Ladislau a revenit în funcţia de director al DSP Bihor.
Boc: "El nu a avut o responsabilitate concretă"
Premierul Emil Boc a fost întrebat miercuri, după numirea lui Ritli Ladislau în funcţie, despre situaţia din 2002. Emil Boc a afirmat că "partenerii de la UDMR" i-au spus că el şi-a dat demisia atunci.
"Am întrebat partenerii de la UDMR şi am verificat acest aspect. Am aflat că în urma unor accidente nefericite domnul Ritli şi-a dat demisia atunci... El nu a avut o responsabilitate concretă, ci doar prin faptul că deţine funcţia", a declarat premierul Boc. Vezi aici detalii!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/