Treceți la conținutul principal

Hai siktir...

RRA: Ziua Minerului e sărbătorită în această dată pentru a marca greva minerilor de la Lupeni care, la 6 august 1929, au încetat munca pentru a cere condiţii mai bune de lucru.
În Valea Jiului este sărbătorită sâmbătă Ziua Minerului, manifestare la care sunt comemoraţi toţi cei care şi-au pierdut viaţa în accidentele de muncă din subteran.
Slujbe de pomenire au avut loc în această dimineaţă la toate exploatările miniere din Valea Jiului, iar angajaţii Companiei Naţionale a Huilei au primit tichete cadou în valoare de 400 de lei, conform contractului colectiv de muncă.
Ziua Minerului e sărbătorită în această dată pentru a marca greva minerilor de la Lupeni care, la 6 august 1929, au încetat munca pentru a cere condiţii mai bune de lucru, 22 de ortaci fiind ucişi de autorităţile vremii în confruntarea care a reprimat protestul.
Anul acesta, sărbătoarea ortacilor coincide cu startul unor măsuri economice fără precedent prin care statul vrea să redreseze economic extracţia de huilă.
Din această lună, exploatările miniere Petrila, Paroşeni şi Uricani intră în conservare, urmând să fie închise până în 2018, iar din septembrie începe o nouă serie de concedieri colective, în urma cărora 900 de mineri vor fi disponibilizaţi.
Cei aproape 8000 de angajaţi care vor mai rămâne în sistem nu ştiu la ce să se aştepte, pentru că formarea unui complex energetic împreună cu termocentralele din Hunedoara trenează, iar ştergerea datoriilor istorice, în valoare de aproximativ un miliard de euro, a fost amânată pentru anul viitor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/