Treceți la conținutul principal

EBA - mult dar prost

Fiica cea mică a preşedintelui, Elena Băsescu, este eurodeputatul român cu cele mai multe luări de cuvânt în acest an în Parlamentul European.
Potrivit unui top publicat pe pagina de internet votewatch.eu, Elena Băsescu a susţinut 87 de cuvântări în PE, în 2011, fiind cea mai vorbăreaţă eurodeputată română, potrivit realitatea.net.

În topul general al discursurilor, realizat pentru perioada 2009-2011, Elena Băsescu s-a clasat pe locul 31 din 735.

Pe locul al doilea, dintre români, se află social-democrata Silvia Ţicău, cu 75 de discursuri ţinute de la începutul acestui an.

De cealaltă parte, Corneliu Vadim Tudor nu îşi face cunoscut talentul de orator şi la Bruxelles, unde a vorbit numai de cinci ori, de la începutul acestui an, iar din 2009 până în prezent a avut doar 15 ori de cuvântări în plenul PE.

Nici liberala Ramona Mănescu nu vorbeşte foarte mult la Bruxelles, ea având în 2011 doar şase discursuri.

În ceea ce priveşte prezenţa, doar opt eurodeputaţi au o prezenţă de 100% în Parlamentului European, printre care se află şi Elena Băsescu. La polul opus se află Gigi Becali, cu o prezenţă de nici 18%.
În ciuda faptului că se dovedeşte a fi conştiincioasă, Elena Băsescu a rămas, în presa românească şi internaţională, drept eurodeputatul cu cele mai multe greşeli grmaticale.
Ultimele greşeli gramaticale au fost în luna aprilie a acestui an, când fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu s-a împotmolit la acordul în gen şi număr. Vezi aici detalii. Una dintre frazele sale memorabile este: „Poţi să ai şi eşecuri, poţi să ai şi succesuri".

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/