Un japonez a facut din cacat carne. Un roman a facut din cacat bici...

Antena 3: Creşterea excesivă a populaţiei Globului aduce cu sine o problemă inevitabilă: criza alimentară. Un cercetător japonez a găsit însă rezolvarea: friptura din fecale umane.

Conform unui articol publicat de Yahoo!News, Mitsuyuki Ikeda, cercetător la Laboratorul Okayama, a reuşit să obţină carne bazată pe proteinele din excremente umane.

Deşeurile umane din canalizări conţin numeroase proteine, datorită tuturor bacteriilor. Cercetătorii au extras acele proteine, le-au combinat cu alte substanţe şi au realizat "friptura artificială", care conţine 63% proteine, 25% carbohidraţi, 3% lipide şi 9% minerale.Carnea de nuanţă roşie, datorită unui colorant alimentar, este apoi aromată cu proteină de soia şi masa poate fi servită!

Testele iniţiale au arătat că friptura din fecale are gust de carne de vită.

Oamenii de ştiinţă speră că în timp preţul produsului va fi asemănător cu cel al cărnii obişnuite, chiar dacă în prezent este de zece ori mai mare, din cauza cheltuielilor implicate în procesul de cercetare.

Studiile arată că industria ambalării produselor din carne este răspunzătoare pentru 18% din emisiile de gaze cu efect de seră. Efectivele de animale necesare pentru a hrăni oamenii consumă şi ele resurse şi spaţiu în exces, iar cruzimea faţă de animalele care ne ajung în final pe masă nu este nici ea de ignorat. "Burgerul din fecale" inventat de Ikeda ar reduce în mod semnificativ deşeurile şi emisiile.

Profesorul Ikeda este conştient de bariera psihologică care trebuie ridicată, deoarece oamenii nu vor să accepte că mâncarea lor este fabricată din fecalele proprii sau ale semenilor, însă speră ca în timp şi acest aspect să fie rezolvat, în favoarea unor motive mult mai logice: responsabilitatea faţă de mediul înconjurător, costul şi caloriile în minus conţinute de noua sa invenţie.


---
Deci, daca asta isi breveta inventia pe timpul lui ceausescu... Ce WC-uri ecologice, te duceai direct la Alimentara si te cacai in galantar...