Treceți la conținutul principal

Sa traiti ca in Botswana!

Asta ar putea fi noul slogan electoral al marinarului dement...


Iata si doua stiri:
1 - Cu un PIB per capita 12.131 de dolari internaţionali calculaţi la o rată de schimb ajustată în 2010, România se află pe locul 68 în clasamentul bunăstării. Dintre ţările UE, doar Bulgaria stă mai prost decât România la PIB-ul pe cap de locuitor, cu 12067 de dolari, fiind clasată o poziţie mai jos decât România, la 69.Românii sunt surclasaţi într-un top al bunăstarii de locuitorii mai multor ţări africane. Topul, realizat de Global Finance, ia în calcul PIB-ul per capita, ajustat printr-un coeficient (PPP) care exprimă puterea de cumpărare medie a unui locuitor al ţării respective.

Cu un PIB per capita 12.131 de dolari internaţionali calculaţi la o rată de schimb ajustată în 2010, România se află pe locul 68 în clasamentul bunăstării. Dintre ţările UE, doar Bulgaria stă mai prost decât România la PIB-ul pe cap de locuitor, cu 12067 de dolari, fiind clasată o poziţie mai jos decât România, la 69.

PIB-ul României per capita a fost în 2010 mai mare faţă de 2009, când a fost de 11 917, dar mai mic faţă de 2008, când a fost de 12638.

Locuitorii din Guineea Ecuatorială, 18372 dolari/capita, Gabon 14971 dolari/capita sau Botswana 14784 dolari/capita o duc mai bine decât românii.

Pe primele locuri în clasament se află Qatarul, cu 90.149 dolari/ capita , Luxemburg , 78.395 dolari/capita, Norvegia, 52.964 dolari/capita , Singapore, 52.840 dolari/capita, Brunei, 48.714 dolari/capita şi SUA, 47.702 dolari/capita.

Cele mai sărace ţări din lume sunt Congo, 342 dolari/capita, Zimbabwe , 365 dolari/capita şi Burundi, 410 dolari/capita.

SI A DOUA
Şeful statului a fost sosit pe litoral vineri seară, iar seara de sâmbătă şi-a petrecut-o la terasa "Cireşica" din Neptun, alături de soţia sa.În cele câteva ore cât s-a aflat la "Cireşica", şeful statului a dansat cu soţia sa şi, luat de val, i-a cumpărat trandafiri de la o vânzătoare ambulantă, Maria Băsescu ieşind din local cu braţele pline de trandafiri. De când a devenit preşedintele României, Traian Băsescu a venit în fiecare vară la Neptun, iar multe seri şi le-a petrecut la terasa "Cireşica", localul său preferat de pe litoral

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/