Rusine, basescule, ai vandut Romania ungurilor...

ziare.com: Presedintele Traian Basescu a venit, miercuri, cu o noua propunere pentru PDL si UDMR care prevede o impartire a Romaniei, cu noua judete, din care unul sa fie format din Harghita si Covasna, in urma esecului de la consultarile de marti pe tema reorganizarii teritoriale, de la Cotroceni.

Seful statului le-a dat UDMR si PDL timp de gandire pana luni, insa surse din Uniune au declarat, pentru Gandul ca cel mai probabil oferta va fi refuzata. Informatia a fost confirmata de fostul presedinte al UDMR, Marko Bela.

Multi dintre liderii maghiari pun presiune pe Kelemen Hunor sa ia decizia ca UDMR sa iasa mai bine de la guvernare, decat sa cedeze pe tema regionalizarii, de frica popularitatii crescande a lui Laszlo Tokes.

In urma discutiilor de la Cotroceni, liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat ca nu vor sustine varianta cu opt judete si ar fi preferabil, in cazul in care nu se ajunge la un consens, ca tema sa fie amanata pentru a nu se crea instabilitate politica in Romania.

Si senatorul Gyorgy Frunda a reiterat ca parlamentarii UDMR au votat in unanimitate ca formatiunea sa sustina propriul proiect de regionalizare, care prevede 16 regiuni administrative.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri, in cadrul unui interviu la Radio Romania Actualitati, ca ar fi "un mare rateu" politic daca PDL nu ar ajunge la un compromis cu UDMR pe tema reorganizarii teritoriale. Totodata, el crede ca, desi UDMR are unele propuneri "aberante", nu va da dovada de iresponsabilitate, astfel incat sa arunce tara in derapaj pe motive etnice.

Basescu: UDMR are si propuneri aberante si propuneri care pot fi discutate

Traian Basescu este constient ca actuala coalitie are o majoritate extrem de fragila in Parlament si ca inclusiv UDMR nu este de acord cu trecerea la cele 8 judete si nici cu parlamentul unicameral, de aceea stie ca vor fi necesare diverse compromisuri pentru ca cele doua pachete legislative sa fie adoptate.