Miron Cozma se declara victima a... Mineriadei. Rusine, Dinu Patriciu!

Ziare.com: Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, cere ca atat el, cat si minerii din Valea Jiului sa fie reabilitati, dupa 21 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990.

Miron Cozma sustine ca din dosarul nr. 6444/2010, care urmeaza sa intre pe rol, reiese ca el este victima a mineriadelor.

"Am o surpriza de proportii, care de fapt este capatul de drum prin care nimeni nu isi va permite sa improaste cu noroi in mineri si in Miron Cozma. Dosarul 6444/2010 este dosarul prin care Miron Cozma a fost acceptat ca victima a mineriadei din 13-15 iunie 1990. Atentie, victima! Actiunea a fost validata de grefierul sef si a intrat in sectiunea a treia, care da girul ca procesul sa intre pe rol", a declarat luni Miron Cozma.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului sustine ca a va cere daune de numai un euro. El vrea insa ca atat minerii, cat si el, in calitate de fost conducator al Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, sa fie reabilitati, dupa ce au fost mereu stigmatizati.

"Daune morale am cerut un euro, nu puteam sa cer mai mult pentru ca este o actiune de reabilitare morala si nu este interesul meu sa iau bani, cu toate ca altii ar fi facut-o si multi mi-au spus ca victimele, ca mai sunt si alte dosare ale victimelor mineriadelor au cerut bani mai multi. Repet, eu am acum proba juridica prin care poate fi acuzata orice persoana de calomnie si insulta, iar ce am asteptat 21 de ani am asteptat ca in sfarsit sa reusesc tot prin munca mea.

Pot spune cu mandrie ca minerii pot iesi cu fruntea sus si copiii lor la fel, pentru ca, iata, pana la urma adevarul a iesit la lumina", a mai declarat Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, la 21 de ani de la evenimentele din 13 - 15 iunie 1999.

In aceste zile se implinesc 21 de ani de la cea mai sangeroasa mineriada, cea din 13-15 iunie 1990.