Treceți la conținutul principal

Ma tem de rusi cand ne considera prieteni...

Realitatea TV: Un prieten bun este mai vechi decât doi, a afirmat ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Aleksandr Ciurilin, făcând referire la relaţia cu România într-un discurs rostit la recepţia organizată de Ziua Naţională, în care a menţionat, de asemenea, nevoia ca cele două capitale să se asculte reciproc. Ambasadorul Aleksandr Ciurilin a afirmat că România este un partener vechi al Rusiei şi, totodată,
cea mai mare ţară din sud-estul Europei, membru UE şi al NATO. "Desigur, vom asculta cu atenţie ceea ce se spune la Bucureşti, dar vrem să se asculte cu atenţie şi ceea ce se spune la Moscova", a punctat diplomatul rus.

Ambasadorul Rusiei a dat asigurări că temele de dialog politic ale Moscovei cu Bucureştiul sunt multe, iar un potenţial mare îl are şi cooperarea în domeniul culturii. "Şi cu plăcere aş dori să remarcăm şi activitatea companiilor noastre în România: LukOil, TMK şi Mechel. Aceste companii au venit în România cu investiţii foarte serioase, cu cele mai înalte tehnologii de vârf . Şi cu cele mai înalte standarde de protecţie a mediului", a subliniat ambasadorul Aleksandr Ciurilin.

El a apreciat că la creşterea nivelului cooperării româno-ruse va contribui şi o mai mare prezenţă a mediului de afaceri românesc în Rusia. "În acelaşi timp, vreau să vă spun că la nivelul cooperării noastre va contribui şi o aplecare a mediului românesc de afaceri către Rusia. Şi pot să va spun că în momentul de faţă sunt destule proiecte în acest sens", a afirmat ambasadorul Aleksandr Ciurilin.

Diplomatul rus a reafirmat în finalul discursului că Rusia şi România sunt partenerii vechi. "În lumea contemporană în continuă schimbare experienţa multilaterală de cooperare acumulată are o importanţă deosebită acum. Şi cum se spune, este o vorbă la noi, la ruşi, 'prietenul vechi este mai bun decât doi noi' ", a arătat ambasadorul Rusiei la Bucureşti.

El a apreciat că atât Moscova, cât şi Bucureştiul ar trebui să îşi amintească de acest lucru atunci când se gândesc la perspectivele relaţiilor bilaterale, dar şi la cele europene. "De acest lucru ar trebui să ne amintim când reflectăm asupra perspectivelor relaţiilor noastre bilaterale, precum şi ale politicii europene", a îndemnat ambasadorul Rusiei la Bucureşti.

La recepţia organizată de Ambasada Rusiei cu prilejul Zilei Naţionale au fost prezenţi, printre alţii, ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, ambasadorul Germaniei, Andreas von Mettenheim, reprezentanţi ai MAE, ai mediului de afaceri şi din mediul cultural. Printre oficialii prezenţi s-a numărat şi deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, preşedintele comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/